Aktuális

Botswana megfenyegette Berlint: 20 ezer elefántot küldenének Németországba

Tesztelik a Lánchíd díszvilágítást

Jelenleg is tesztelik a Lánchíd díszvilágítását, ezért sokféle színben megjelenhet a híd, de a felújítás végeztével, az átadást követően főleg melegfehér fényben látható majd – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a tesztüzem miatt a híd vagy annak részei hosszabb-rövidebb időszakokra éjjel és nappal különböző színekben pompáznak. Az éppen arra járók tapasztalhatják, hogy az új, energiatakarékos díszvilágítás sokféle színben ragyog, de a füzér a híd teljes átadása után az év túlnyomó részében várhatóan egyszínű melegfehér fényben látható majd – írták.

Kapcsolódó tartalom

A Lánchíd teljes átadásának feltétele a díszvilágítás beállítása is. A hálózat és az újonnan felszerelt világítótestek működésének tesztelését az elmúlt hetekben folyamatosan végezték, és a beruházás befejezéséig hátralévő hetekben is dolgoznak rajta a szakemberek.

A rendszer tesztelésekor kipróbálnak több színt, fényerősséget és a futófényt is. Az új, automata díszvilágítás színképe dinamikusan változtatható, a füzérvilágítást biztosító 1180 lámpatest helyére korszerű LED-technológiás égősor került – írták, jelezve: a rendszer alkalmas arra is, hogy ünnepeken nemzeti színekbe öltöztesse a hidat, vagy jeles napokon – nagyon indokolt esetben – más színekben ragyogjon.

A BKK kitért arra is, hogy célegyenesbe fordult a Lánchíd felújítása, az utolsó simításokat végzik a kivitelező A-Híd Zrt. munkatársai. A kisebb-nagyobb befejező munkák mellett elkezdődött a felvonulási területen álló konténerváros bontása. A híd járdáinak megnyitásáig – azaz a felújítás teljes befejezéséig – a felvonulási terület helyreállítása, valamint az azt határoló palánkkerítés bontása is megtörténik – olvasható a kommünikében.

Kapcsolódó tartalom

Mint írták, amennyiben a hivatalos eljárások eredményesen zárulnak, és ezzel párhuzamosan a még hátralévő kisebb munkák és javítások is befejeződnek, a gyalogosok már augusztusban átkelhetnek a Lánchíd két oldalán végigfutó járdákon.

A Lánchíd felújítása 2021 tavaszán kezdődött.

Ajánljuk még