Időjárás

Lecsapott a jégeső, néhol még havazott is

Csaknem 400 ezren látogattak ki a Hungexpo kiállításaira az első fél évben

Az első fél évben csaknem 400 ezren látogattak ki a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ rendezvényeire, több kiállítás is megdöntötte a látogatók számának eddigi rekordját – közölte a Hungexpo az MTI-vel hétfőn.

A rendezvényszervező ismertette, hogy az év eleji, rekordlátogatottságú AGROmashEXPO hét pavilonjában csaknem 44 ezren voltak kíváncsiak a 12 országból érkező, több mint 300 kiállító termékeire.

A februárban tartott, 200 kiállítót felvonultató 29. FeHoVa kiállításra az előző évhez képest 38 ezerrel több látogató volt kíváncsi és a tavalyinál szintén lényegesen többen érkeztek a 45. Utazás Kiállításra és Karaván Szalonra, valamint az ezzel egy időben rendezett 31. Budapest Boat Show-ra is.

Márciusban a Construma és az ezzel egy időben rendezett HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás és az OTTHONDesign kiállítás öt nap alatt 30 ezer látogatót vonzott. A kiállításon a 21 országból 500 kiállító vett részt.

Májusban a 10. Ipar Napjai és az ezzel egy időben rendezett 11. Automotive Hungary kiállításon 18 ország 370 kiállítója mutatta be az ipar és a járműgyártás legújabb fejlesztéseit, a látogatói szám pedig elérte a 14 ezret.

A második fél év első és egyben az év legnagyobb rendezvényén – EAN Európai Neurológiai Kongresszus – 116 országból csaknem 6 ezren vettek részt, a részvevők közel 20 ezer vendégéjszakát töltöttek Budapest szállodáiban július első napjaiban – közölték.

A rendezvényszerző közlése szerint sikerrel zártak a vendégrendezvények is; hat hónap alatt több mint 150 ezer látogató érkezett 19 belföldi és öt nemzetközi rendezvényre, amely jelzi, hogy a Hungexpo a külföldi kiállítók és konferenciaszervezők között is népszerű helyszín.

A közleményben kitértek arra, hogy Ganczer Gábort, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatóját nevezték ki a torinói Lingotto Fiere kiállítási központ igazgatójának. A szakember új megbízatása mellett továbbra is betölti a Hungexpo vezérigazgatói posztját – írták.

Kiemelt kép: A díszvendég Madagaszkár standja a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban, a 45. Utazás kiállítás és 31. Budapest Boat Show nyitónapján, 2023. február 23-án. A kiállításon és a vele egy idõben rendezett 31. Budapest Boat Show-n harminc ország száz kiállítója várja az érdeklõdõket február 23-26. között a Hungexpón. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánljuk még