Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Novák Katalin a zánkai Erzsébet-táborba látogatott, ahol az ott táborozó gyerekekkel találkozott

Novák Katalin köztársasági elnök a zánkai Erzsébet-táborba látogatott szerdán, az államfő több programon is részt vett a gyerekekkel.

Novák Katalin a Balaton partján bekapcsolódott a keresztény, élménypedagógiai, együttműködést segítő és közösségépítő programba, a hősök napja keretében kipróbálta a tűzoltók füstsátrát, amely egy lakástűzben keletkező füstöt szimulálja, valamint dinnyét szeletelt és osztott a táborozó gyerekeknek.

A köztársasági elnöktől sok gyerek kért aláírást pólóra, baseballsapkára, valamint nagyon sokan közös fotót is készítettek az államfővel.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke a közmédiának elmondta, már több mint tíz éve zajlanak az Erzsébet-táborok, és a tavalyi évhez hasonlóan, idén is több mint 180 ezer gyerek jut el ezekbe az év végéig.

Zánkán háromezer, Fonyódligeten mintegy nyolcszáz, valamint az Erdélyben százötven gyerek táborozik, továbbá országszerte zajlanak az Erzsébet-táborok, amelyekben mintegyszázharmincezer gyerek fordul meg a nyáron.

Az államfői látogatásról szólva örömét fejezte ki, hogy Novák Katalin, aki az Erzsébet-táborok fővédnöke is, Zánkára látogatott, ahol a héten az egyházi iskolák diákjai nyaralnak.

Novák Katalin korán reggel részt vett a gyerekekkel a reggeli áhítaton, majd velük reggelizett – mondta el.

Hornyák Tibor közölte azt is, hogy a szétosztott hét mázsa dinnye Drávaiványi település polgármesterének felajánlása volt.

Pálfalvi J. Viola református segédlelkész elmondta,

már harmadik alkalommal felel a zánkai és a fonyódligeti táborban egy külön munkacsoport a keresztény programok megvalósításáért.

A keresztény tematikájú programok között sorolta a belső harmóniák elnevezésű zenepedagógiai, a láthatatlan szeretet drámapedagógiai és a lelki térképek elnevezésű keresztény bibliai élménypedagógiai foglalkozást.

Közölte, a fakultatív programok között szerepel például a csodapatika, amely során a gyerekek beszélhetnek lelki bajaikról és segítséget is kaphatnak.

A programok célja, hogy „legyen megálló, pihenő, hogy legyen lelki töltődésre lehetősége a gyerekeknek” – hangsúlyozta a Pálfalvi J. Viola.

 

Ajánljuk még