Baleset

Megrázó felvétel: kisodródott a pályáról Lábatlan és Bajót között a versenyautó, négyen meghaltak

Ungár Péter: Az emberek vagy férfiak, vagy nők

| Szerző: hirado.hu
Ungár Péter, LMP  társelnöke szerint a szexuális kisebbségek kérdésköre egy hisztériává vált, amely valós súlyánál sokkal többet szerepel a vitáink között, ez pedig senkinek sem jó, még a szexuális kisebbségeknek sem.

„Most van a Pride-hónap, ezért a szokásos kultúrharcos tematika a tetőfokára hág. Ez a kultúrharc a budapesti Pride felvonulás idején lesz majd a magyar nyilvánosság egyik fő ügye” – írta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője Facebook-bejegyzésében.

Az LMP politikusa szerint „itt kínálkozik majd a lehetősége mindenkinek, hogy ízlés, családi háttér és baráti kör alapján besorolhassa magát vagy az egyedüli valódi nyugati értelemben vett jóembernek, vagy az egyedüli bátor fősodorellenes »régenmindenjobbvolt« forradalmárnak.”

Ungár Péter úgy vélekedett, érdemes lenne legalább alapvető dolgokban elinduljon a közmegegyezés irányába a szexuális kisebbségekről szóló vita Magyarországon.

A politikus 7 pontban foglalta össze téziseit ezzel kapcsolatban. Mint írta,

„a szexuális kisebbségek kérdésköre egy hisztériává vált, amely valós súlyánál sokkal többet szerepel a vitáink között. Ez senkinek sem jó, a bu*iknak sem. Az egész egy önmagán túlmutató törzsi vita lett.”

De kifejtette véleményét a genderideológiával kapcsolatban is:

„Az emberek vagy férfiak, vagy nők. Nem-bináris emberek nem léteznek”

– fogalmazott.

Arra is kitért,

„az amerikai kulturális termékeken keresztül sokszor jön be érzékenyítően a szexuális kisebbségek kérdése, sokszor jogosan okoz ez frusztrációt.”

Kapcsolódó tartalom

A politikus egy 2007-es brit kampányt idézve azt írta: „Vannak, akik b*zik. Legyél túl rajta.”

Hozzátette, szerinte ez lenne a legjobb mindenkinek.

„Vannak, akik b*zik. Senkinek sem adja ez ki az élete egészét, semmilyen szinten ez nem egy elődlegesen fontos társadalmi kérdés. Essünk túl rajta. Engedjük el” – zárta gondolatait Ungár.

Kiemelt kép: Ungár Péter (fotó: MTI/ Kovács Attila)

Ajánljuk még