Baleset

Elgázolt egy embert a vonat, késésekre kell számítani

Felgyújtotta áldozatát a XII. kerületben szabadulása után az egykori rendőrgyilkos

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét, melyben különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek egy korábban egyszer már életfogytiglanra elítélt férfit.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségnek az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye felidézi, hogy a férfi korábban Soós Lajossal és másik társával közösen többek között egy rendőrt is megölt.

A mostani ítélet szerint a férfi – miután a korábbi életfogytiglani büntetéséből feltételesen szabadlábra helyezték – hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. 2008. augusztusában egy este egy XII. kerületi kiserdőben együtt vacsorázott egy másik hajléktalan férfival.

Konfliktus alakult ki köztük, a férfi égésgyorsító folyadékkal öntötte le a sértettet, ruházatát meggyújtotta, és elhagyta a helyszínt. A sértett súlyos égési sérüléseibe röviddel a kórházba szállítását követően belehalt. A tűzesetet követően büntetőeljárás nem indult, a bűncselekményről évekkel később az elkövető férfi önfeljelentéséből szerzett tudomást a hatóság.

Kapcsolódó tartalom

A férfit első fokon a Fővárosi Törvényszék tavaly november 15-én bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, és életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta.

Az elsőfokú ítélet ellen az elítélt és védője felmentésért fellebbezett, ám a Fővárosi Ítélőtábla szerdán az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az elkövető élete végéig fegyházban marad – olvasható az ügyészségi közleményben.

Kiemelt kép: Ítélet Soós Lajos és társai bûnügyében. A Lagfelsőbb Bíróság szeptember 10-én végzéssel határozott Soós Lajos és társai bûnügyében és helyben hagyta az elsõ fokon eljárt Fõvárosi Bíróság ítéletét. Soós Lajos és György József halálbüntetést kapott, Németh Istvánt életfogytig tartó, Varga Lászlót tizenöt évi szabadságvesztésre ítélték. Az ítélethirdetés. (Fotó: MTI/Tormai Andor)

Ajánljuk még