Aktuális

Nagy Bernadett bronzérmes a birkózó Eb-n

Bakondi György: A belső biztonság alapja a határőrizet

A magyarországi belső biztonság alapja a határellenőrzés, a határőrizet, a magyar emberek biztonsága érdekében nem engedhetjük, hogy ismeretlen személyazonosságú, bűnözők által a határra hozott embereket ellenőrzés nélkül engedjünk be az országba – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csütörtök reggeli műsorában.

A főtanácsadó szerint a közelmúltban a belügyi tanácsülésen elfogadott menekültügyi és migrációs csomag elfogadása „puccsszerű” volt, az ellentétes a magyar emberek akaratával, a kormány 2015 óta folytatott, nagyon határozott és eredményes migrációs, hatőrizeti politikájával.

Azt mondta, a csomag bevezetésének egyik következménye az lenne, hogy a kvótarendszer alapján Magyarországnak 10-30 ezer illegális bevándorlót kellene befogadnia és migránsgettóban elhelyeznie, akiket a magyar embereknek kellene ellátniuk, és akik vélhetően nagyon hamar Ausztria felé indulnának.

Hozzátette: az EU javaslata azt szeretné elérni, hogy lazuljon fel a 2015-ben, a magyar lakosság túlnyomó többségének támogatásával, nemzeti költségvetési forrásból bevezetett határőrizeti rendszer. Kiemelte: a kvótarendszer bevezetésével értelmét veszítené a kialakított szigorú határőrizeti rendszer.

Kapcsolódó tartalom

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, Európa más országai, de különösen az Európai Unió apparátusa, az Európai Parlament liberális baloldali többsége ideológiai megfontolásból továbbra is támogatja „a bűnözők által idehozott, ismeretlen személyazonosságú emberek tömeges beáramlását Európába”, és mivel Magyarország ezt nem támogatja, sőt akadályozza, 2015 óta „szüntelen politikai támadásnak” van kitéve.

A beszélgetést itt hallgathatja vissza:

.

A franciaországi zavargásokkal kapcsolatos felvetésre a főtanácsadó arról beszélt: Franciaországban „óriási pénzeket” költöttek a bevándorlók integrálására, támogatták a nyelvtanulásukat, szakmatanulásukat, lakhatásukat, munkavállalásukat, de ennek „teljes kudarcát” jelzi az, hogy jellemzően második-harmadik generációs, migrációs hátterű fiatalok gyújtogattak, törtek-zúztak, embereket támadtak meg és vették semmibe a francia állam intézményeit.

„Az integráció teljes kudarcát láthattuk. Ez nagy figyelmeztetés minden európai ország számára” – jegyezte meg Bakondi György.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még