Aktuális

Videó: Busszal ütközött az autó Budapesten

„Soha ne menjünk szembe a viharral!” – Reviczky Gábor figyelmeztet a balatoni fürdőzés veszélyeire

| Szerző: hirado.hu
A Készenléti Rendőrség munkatársai minden eszközt bevetve őrzik a nyaralók biztonságát és a hazánkba érkező turisták nyugalmát. Az ország szinte teljes területén két- és négy keréken, helikopterrel, valamint kutyákkal és lovakkal segítik a turisztikai idény biztosítását. „A felhőtlen nyaralás érdekében azonban a legfontosabb, hogy mi magunk előzzük meg a bajt!” Hogy a vízen ez mennyire fontos, arról Reviczky Gábor színművész beszélt egy, a rendőrség honlapján közzétett videóban.

A nyár megérkeztével és az iskolai tanév végével mindenki, különösen a fiatalok felhőtlenebbül élik a mindennapjaikat. Elkezdődtek a nyári szabadságok, sokan már pihennek. Hazánk közkedvelt turisztikai helyei ilyenkor megtelnek látogatókkal, különösen a hétvégéken. A szabadtéri programok és rendezvények, valamint a sok fiatalt vonzó fesztiválok sora is elkezdődött.

Annak érdekében, hogy az emberek nyugodtan tudjanak pihenni, felhőtlenül kikapcsolódni, a Készenléti Rendőrség folyamatos jelenlétével biztosítja a turisztikailag frekventált helyeket és a kiemelt rendezvényeket.

Teszi mindezt egyrészt a levegőből, helikopterekről pásztázva a tájat, hiszen a Légirendészeti Szolgálat a bázisát júliustól kezdve egészen augusztus végéig Siófok-Kilitibe teszi át, ahonnan mind a Balaton, mind a nyári időszakban igencsak zsúfolt M7-es autópálya gyorsan elérhető.

Kapcsolódó tartalom

A járőröző pilóták egyrészt elő tudják segíteni a többi rendőri egység értesítését a beavatkozást igénylő esetekben, másrészt sürgős helikopteres riasztás esetén azonnal reagálni tudnak. De ugyanígy jelen vannak a nagyobb tömegeket vonzó fesztiválok helyszínein is.

A vármegyei járőrök megerősítő erőiként lovakkal, kutyákkal, kerékpárral és Segway-jel is jelen vannak számos nyaralóövezetben és rendezvényhelyszínen, így támogatva a helyi rendőröket.

A rendelkezéseikre álló eszközökkel egy-egy turistákkal teli helyszínt gyorsabban meg tudnak közelíteni, mint a gyalogos vagy a gépkocsizó járőrök.

A könnyed és felhőtlen kikapcsolódás érdekében azonban a nyaralóknak sem szabad megfeledkezni néhány fontos dologról. Különösen akkor, ha szabad víz közelében tartózkodnak, hiszen a tavak és a folyók sok veszélyt rejtenek. A gyors beavatkozás életet menthet, ezért a készenléti rendőrök rendszeres gyakorlatokat hajtanak végre. Hogy erre ne kerüljön sor, fogadják meg Reviczky Gábor színművész tanácsait!

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Police.hu

Ajánljuk még