Fontos

Olaf Scholz: Új koalíciót hoznak létre Ukrajna szövetségesei, hogy fegyverekkel tudják ellátni Kijevet

Tarlós István: Kudarcba fulladt Karácsony lakógyűlése, 7 százalékos támogatottságra hivatkozva lezárni a Lánchidat nettó csalás

| Szerző: Juhári Andrea
A budapestiek töredéke szavazott igennel arra, hogy maradjon lezárva a Lánchíd az autóforgalom előtt. Karácsony Gergely sikerről beszél, pedig ez az algebra szabályai szerint tökéletes kudarc – így értékelte Tarlós István a hirado.hu érdeklődésére reagálva a budapesti lakógyűlés eredményét.

Portálunk is beszámolt róla, hogy lezárult a főváros által meghirdetett lakógyűlés, melynek eredményére hivatkozva Karácsony Gergelyék megfosztanák az autósokat a Lánchíd használatának lehetőségétől.

Kapcsolódó tartalom

A főváros történetének legnagyobb részvételi szavazásaként emlegette Karácsony Gergely főpolgármester azt a voksolást, melyen a válaszadásra jogosultaknak mindössze a kilenc százaléka vett részt.

„Nézze, tekintsünk el attól, hogy Karácsony Gergely mit mond, mert az tulajdonképpen kísérlet a közvélemény ítélőképességének a tompítására”

– magyarázta Budapest korábbi főpolgármestere annak kapcsán, hogy a főváros jelenlegi vezetője sikerként kommunikálja a kudarcot.

Tarlós István a hirado.hu-nak kifejtette, hogy nem érdemes nemzeti konzultációkhoz hasonlítani a főváros által megrendezett lakógyűlést, hiszen az előbbiek esetében könnyen átlátható kérdések kerültek terítékre, például a migráció vagy a gyermekvédelem, ám a Lánchíd ügye szigorú szabályok szerint működő szakmai kérdés, amire a laikusoknak nincs kellő rálátása.

Kapcsolódó tartalom

Súlyos dilettantizmus

„A Lánchíd lezárásáról megkérdezni önhibájukon kívül információhiánnyal küzdő felnőtteket és tizenéves gyerekeket nem demokrácia, hanem bátortalan felelősségáthárítás, másrészt pedig súlyos dilettantizmus” – fogalmazott Tarlós István, aki rámutatott, hogy a lakógyűlésen felvetett kérdések összesen hétszázalékos támogatottságot kaptak úgy, hogy még a tizenévesek is szavazhattak.

„A kilenc százaléknak a hetvenkilenc százaléka szavazott igennel, ez mindössze hétszázalékos támogatottságot jelent”

– szögezte le Budapest korábbi főpolgármestere kiemelve, hogy ha népszavazást tartottak volna ennek a támogatottságnak a háromszorosa is kevés lett volna ahhoz, hogy a referendum érvényes legyen. Tarlós István szerint a számok azt tükrözik, hogy érdektelenségbe fulladt Karácsonyék kezdeményezése.

„Az algebra szabályai szerint ez tökéletes kudarc”

– mondta a lakógyűlés eredményéről Tarlós István.

Kapcsolódó tartalom

„Hétszázalékos támogatottságra hivatkozva legitimálni a Lánchíd lezárását szerintem nettó csalás”

– értékelte a főváros vezetésének törekvéseit Tarlós István.

Kiemelt kép: Tarlós István (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

 

Ajánljuk még