Baleset

Megrázó felvétel: kisodródott a pályáról Lábatlan és Bajót között a versenyautó, négyen meghaltak

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, ketten meghaltak

| Szerző: hirado.hu
A magyar honvédség helikoptere kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben.

Szolgálatteljesítés közben lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Légierő két Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter – három emberrel a fedélzetén – egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant.

A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

Közölték azt is, hogy a tárca azonnal megkezdte a családok kiértesítését, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat.

A baleset a Cikola kanyonban történt.

Az N1 tévé értesülései szerint a legénység harmadik tagja utáni kutatáshoz a horvát légierő két gépe is csatlakozott, ezt a horvát védelmi minisztérium is megerősítette.

A 24sata azt írja, hogy a helikopter a korábbi hírekkel szemben nem a Krka nemzeti park területén, hanem egy Natura2000 hálózathoz tartozó természetvédelmi területen zuhant le.

Forrás: Google

A Jutarnji List értesülései szerint

a legénység harmadik tagja utáni kutatásban a katonaság két gépe mellett a rendőrség, a tűzoltóság, valamint a horvát magashegyi mentőszolgálat is részt vesz.

A lap úgy tudja,

a helikopter pilótája egy Zipline drótkötélnek ütközhetett, mert nem vette észre a völgyek közt húzódó drótot. Az ütközés után azonnal lezuhant és kigyulladt.

Novák Katalin köztársasági elnök a közösségi oldalán részvétét fejezte ki a balesetben elhunyt honvédek hozzátartozóinak.
A 24Sata hozzáteszi, a zemuniki laktanyában negyed ötkor sajtótájékoztatót tart Mirko Vukusics ezredes, ahol részt vesz továbbá Mario Banozic horvát védelmi miniszter, a horvát fegyveres erők vezérkari főnöke, Robert Hranj admirális és a horvát légierő parancsnoka, Michael Krizanec dandártábornok.
Kiemelt kép: Facebook/Radio Drnis

Ajánljuk még