Fontos

Femke Bol világcsúccsal nyert 400 méteren a fedett pályás vb–n

Embertelen dologra vetemedett a bosszúszomjas férj

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a hét év fegyházra ítélt férfira, aki bosszúból meg akarta fojtani a feleségét, mert úgy vélte, a nő „fattyút” szült neki.

A férfi és a felesége kapcsolata finoman szólva sem volt harmonikus. A férj azt is kétségbe vonta, hogy a 2020 októberében született gyermeküknek ő az apja. A nőt már a várandóssága alatt megfenyegette, hogy megöli a „fattyút”, őt pedig megfojtja. Az asszony 2021 szeptemberében végleg elköltözött a gyerekkel a férfitól.

A tajtékzó férfi egy hónappal később azzal kereste meg egyik ismerősét, hogy ad neki hárommillió forintot, ha segít megölni a feleségét. A vádlott 2021. november 9-én meglátta a feleségét egy másik férfival Szombathelyen, ezért elhatározta, hogy megöli. Elment a nő házához, majd elrejtőzött. Amikor a nő megérkezett és kinyitotta a bejárati ajtót, mögé lépett, hátulról elkapta a nyakát, majd belökte a házba.

Kapcsolódó tartalom

A telefonját és a segélyhívásra alkalmas óráját elvette tőle. A magával vitt ragasztószalaggal a fejét többször körbetekerte. Mivel a nő megpróbált ellenállni, ezért a kezeit és lábait is összekötötte.

Dulakodásuk során fojtogatta, fejére bevásárlótáskát húzott, arcára párnát szorított.

A nő folyamatosan védekezett, így sikerült kijutnia a házból és segítséget kérnie a szomszédtól. Mindeközben a házaspár gyermeke a nő autójában aludt. A férfi elmenekült a helyszínről, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfit előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet miatt hét év fegyházbüntetésre ítélték. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a férfi és a védője a cselekmény enyhébb minősítése és enyhítés érdekében fellebbezett.

A fellebbviteli főügyészség végül fenntartotta az ügyészi fellebbezést, mivel úgy ítélte meg, hogy a büntetett előéletű férfi sokkal súlyosabb büntetést érdemel.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: Ügyészség

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még