Aktuális

Botswana megfenyegette Berlint: 20 ezer elefántot küldenének Németországba

Hétszáz vándortábor lesz idén nyáron az Aktív Magyarország támogatásával

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával 38 útvonalon 700, turnusonként egyhetes vándortábor valósul meg az idén – tájékoztatta a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-t.

Az idei év érdekességeként egy finn diákcsoport is kipróbálja a magyarországi vándortáborozást, amelyek ebben az évben immár hetedik alkalommal indulnak útnak – tartalmazza a közlemény.

Az év legkalandosabb természetjáró táboraiba idén 17 000 gyermek juthat el kedvezményes áron – tették hozzá.

Mint írták:

az államtitkárság támogatásának köszönhetően a vándortáborozáshoz kedvező feltételeket kínálnak a szervezők: a részvételi díj az utazási költséget kivéve mindent tartalmaz.

A táborozók 43 000 forintért kapnak szállást, étkezést és programokat a 7 napos turnusokon, a vízi és a kerékpáros vándortáborokban a szükséges sporteszközöket is biztosítják a szervezők Továbbá a vándortábor helyszínekre történő vasúti utazás esetén 2023-ban is 90 százalékos kedvezmény vehető igénybe.

A csoportvezető pedagógusok idén 20 százalékkal több anyagi elismerésben részesülnek, vagyis bruttó 120 000 forint díjazást kapnak – fűzték hozzá.

Beszámoltak arról is: a visszajelzések alapján az iskolai csoportok, osztályok, résztvevő gyerekek számára életre szóló élményt jelentenek a vándortáborok.

A gyermekek a táborokban aktívan, tartalmasan töltik el a nyári szünidejüket, élményeket szereznek, és nem utolsó sorban megismerik hazánk természeti kincseit; kulturális értékeit – sorolták.

A táborokban a környezetvédelemnek is kiemelt szerep jut: nagy hangsúly kerül a szelektív hulladékgyűjtésre, valamint a tudatos energia-és vízfogyasztásra is – olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: Facebook/ Szentkirályi Alexandra

Ajánljuk még