Aktuális

Izgalmas programokkal várják a látogatókat március 15-én Budapesten és vidéken egyaránt

BKK, MÁV-Volán, HÉV: mutatjuk, hogy változik a közlekedés a vakáció első hétvégéjén

Vágányfelújítás miatt szombattól július 2-áig a 28-as, a 28A, a 37-es és a 37A villamosok helyett Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között pótlóbusszal lehet majd utazni – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Változik a MÁV-Volán járatok menetrendje is, ugyanis szombaton életbe lép a MÁV-Volán-csoport nyári főszezoni menetrendje – közölte a közlekedési társaság Kommunikációs Igazgatósága. De karbantartás miatt változik a H6-os HÉV közlekedése is.

Több helyen is felújítják a vágányokat az Élessarok és az Új köztemető közötti szakaszon, ezért június 17-től, szombattól a 28-as és a 28A villamosok összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között 28-as jelzéssel közlekednek. Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között a 28-as pótlóbusszal lehet utazni.

A 37-es és a 37A villamosok szintén összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és az Élessarok között 37A jelzéssel közlekednek.

A Blaha Lujza tér felé az Élessaroknál, Kőbánya felső vasútállomásnál, a Halom utcánál és az Őrháznál a megszokottól eltérően, a Sörgyár irányú megállónál lehet felszállni a villamosra. Az Élessarok és az Új köztemető között szintén a Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között közlekedő 28-as pótlóbusszal lehet utazni.

A közlés szerint

a villamospótló buszok az Izraelita temetőt nem érintik, oda a 195-ös autóbuszon kívül, a pótlóbuszról vagy a 95-ös autóbuszról az Új köztemetőnél a 68-as vagy a 268-as autóbuszra történő átszállással is el lehel jutni.

Kőbánya központját a 95-ös és a 195-ös autóbuszokkal is meg lehet közelíteni az érintett térségből, de néhány helyen a megszokottól eltérő helyen állnak meg a buszok; a 95-ös autóbusz a Puskás Ferenc Stadion felé megáll az Új köztemető bejáratánál a Kozma utcában, a 28-as pótlóbusz végállomásán is.

A 95-ös és a 195-ös buszok az Új köztemető felé megállnak a 28-as pótlóbusz Kada utca/Maglódi út megállóhelyén is, a Puskás Ferenc Stadion felé pedig a Kápolna utcában a villamosperon helyett a járda mellett létesített megállóhelyen állnak meg.


Hétvégén főszezoni menetrend lép életbe a MÁV-Volán járatain

Mint írták, az elmúlt években megszokott, Budapest és a Balaton közötti járatokon kívül már a vakáció első hétvégéjétől közvetlen vonatok indulnak a Kelet-, Délkelet-Magyarországi vármegyeszékhelyekről a Balatonra, valamint a korábbi években még nem létező új viszonylatok is kényelmesebbé, gyorsabbá teszik az utazást a nyaralók, kirándulók számára.

Bővül a balatoni közlekedésben a légkondicionált InterCity vasúti kocsik száma, több korszerű FLIRT és KISS motorvonat áll forgalomba, valamint az idén 75 éves Utasellátó fedélzeti szolgáltatásait is igénybe lehet venni a déli és az északi partra tartó számos InterCity vonaton

– ismertették.

A tájékoztatás kitér rá, hogy új menetrendet vezet be a Volánbusz az ország több térségében, köztük a Balaton vonzáskörzetében is, így kedvezőbb utazási lehetőségekkel közelíthető meg a tó környéke Sopronból, Győrből, illetve Tatabánya, Mór, Bakonycsernye, Zirc térségéből is. Bővül a Balaton-felvidéken, a Káli-medence térségét érintő éjszakai járatok köre is – írták.

A vakáció ideje alatt várható jelentős utasforgalom miatt a társaság kiemelten fontosnak tartja, hogy az utasok lehetőleg elővételben, akár napokkal az utazás előtt vásárolják meg a jegyeket,

a csoportok, kerékpáros csoportok pedig legalább egy héttel előre jelezzék utazási szándékukat a kocsik, ülőhelyek és átszállások megszervezése miatt.

Július elsejétől az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán történő utazáshoz. A társaság az új díjtermékkel a korábbiaknál is több utasnak kínál olcsó és egyszerű megoldást az utazáshoz.

Kapcsolódó tartalom

A változás a Balaton felé, illetve a tó felöl közlekedő távolsági feláras vonatokat is érinteni fogja. A vármegye- és országbérlettel utazók a https://www.orszagberlet.hu/ weboldal Balaton menüpontján belül tudnak tájékozódni a jelenleg elérhető vonatokról és a júliusi módosításokról.

Idén a nyaralók többségének egyértelműen a MÁV-Volán-csoport kínálja a legnyerőbb megoldást a Balatonhoz való eljutásban. Kibővített járműparkkal és megerősített létszámmal készülünk a balatoni nyárra, de ahhoz, hogy mindenki utazása zökkenőmentes legyen, az utasok együttműködésére is szükség van. A jegyváltás legkényelmesebb és leggyorsabb módja a MÁV mobilalkalmazás használata”

– hangsúlyozta a közlemény szerint Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport operatív vezetője.

A főszezoni menetrend augusztus 27-ig lesz érvényben, és azt a szeptember végéig tartó utószezoni menetrend követi majd – olvasható a MÁV-Volán-csoport közleményében. A nyári menetrendről és az utazási lehetőségekről, újdonságokról további részletek a társaság honlapján, vagy IDE kattintva érhetők el.


BKK: karbantartás miatt változik a H6-os HÉV közlekedése két hétvégén

Karbantartás miatt június 17-én és 18-án, valamint 24-én és 25-én a H6-os HÉV két szakaszon, a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, valamint Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl, illetve Ráckeve között jár. A kimaradó szakaszon a H6-os és a H6A pótlóbusszal lehet utazni –  tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint

a H6-os pótlóbusz Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós között közlekedik Szigetszentmiklós-Gyártelep érintésével, a H6A pótlóbusz pedig Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós-Gyártelep között jár.

Az említett napokon a vonatok Szigetszentmiklós-Gyártelepnél, Szigethalomnál és Szigethalom alsónál mindkét irányban a Közvágóhíd irányú peronnál állnak meg.

A Szigetszentmiklós, József-Attila-telep, Szigetszentmiklós alsó térségéből a főváros felé utazók részére a 38-as és a 238-as autóbuszok, valamint a 673-as, a 674-es és a 676-os Volánbusz-járatok igénybevételét javasolja a BKK.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még