Időjárás

Kellemes, tavaszi idő várható, mutatjuk, meddig érdemes kihasználni

Ő lett Magyarország Szépe

| Szerző: hirado.hu
Négy év után újra megválasztotta a szakmai zsűri Magyarország Szépét, valamint két udvarhölgyét a Duna televízió vasárnapi gálaműsorában; Magyarország Szépe Hacsi Boglárka lett, az első udvarhölgy címet Szabó Orsolya, a második udvarhölgyét Novák Zafír Bella kapta.  

2023-ban újra nagyszabású gálaműsorban választották meg Magyarország Szépét. A show számos újítással tért vissza a Duna képernyőjére.  A nézők idén a határon túlról is szavazhattak az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A győztes versenyző a Miss World Hungary cím birtokosa lett egy éven át, képviseli az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn, és idén először jószolgálati munkájának kiemelt feladataként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lett.

@hirado.hu Hacsi Boglárka lett Magyarország Szépe #foryou #foryourpage #hírek #hiradohu #magyarorszagszepe #hacsiboglarka #fyp #nekedbe ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A verseny győztese Hacsi Boglárka lett, az első udvarhölgy Szabó Orsolya, a második udvarhölgy Novák Zafír Bella lett.

Középen Hacsi Boglárka, a verseny győztese, a bal oldalán első udvarhölgye, Szabó Orsolya, a jobbján pedig a második udvarhölgy, Novák Zafír Bella (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Rajtuk kívül még Koncz Patrícia és Csasztvan Lilla jutott a legjobb öt közé.

A TOP 5: Szabó Orsolya, Koncz Patrícia, Novák Zafír Bella, Hacsi Boglárka, Csasztvan Lilla (Fotó: MTI/Vasvári Tamás).

A közönségdíjat Hegyi Zsanett kapta, a Miss Charity alverseny győztese pedig Hatos Kitti lett.

Hegyi Zsanett, a verseny közönségdíjasa (Fotó: MTI/Vasvári Tamás).

2023-ban újra nagyszabású gálaműsorban választották meg Magyarország Szépét. A nemzeti döntőt Somossy Barbara és Csitári Gergely vezette; a versenynek hagyománya van a közmédiában, a Miss World Hungary döntője 2014 óta itt látható.

Somossy Barbara és Csitári Gergely műsorvezetők a Magyarország Szépe Miss World Hungary verseny döntőjén (Fotó: MTI/Vasvári Tamás).

A versenyzők négyszer léptek színpadra az est folyamán. A műsorban idén már nem volt bikini tour, ehelyett egy úgynevezett fitt tour-ban vonultak végig a kifutón a versenyzők, sportruhában, emellett a már jól ismert kreatív tour-ban magyar tervezők kreációit viselték.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az estélyi és nemzeti öltözékeket idén is a zsűri egyik tagja, Merő Péter divattervező alkotta meg.

Fitt tour

Nemzeti tour

Kreatív tour

Estélyi ruhás tour

Új műsorelemként jelent meg a királynő tour, ahol az elmúlt hét év döntősei tértek vissza, felidézve a korábbi évek versenyeit.

Királynő tour

Idén először két közösségi média arca is volt a produkciónak, két korábbi királynő személyében: a 2017-es győztes, jelenleg joghallgató Koroknyai Virág, valamint a 2019-es Miss World Hungary győztese, Nagypál Krisztina.

A felkészítés során több alversenyen kellett teljesíteniük a versenyzőknek, a külsőségek mellett a hölgyek tudását, tehetségét is értékelte a zsűri. A Miss Fashion alversenyen Szabó Orsolya, a Miss Sporton Koncz Patrícia, a Miss Natural Beautyn döntetlenben Koncz Patrícia és Szabó Orsolya, a Miss Talentben Novák Zafír Bella bizonyult a legjobbnak.

A képre kattitva galéria nyílik

A zsűritagok – mások mellett Rogán Cecília és Sarka Kata versenyigazgatók, valamint Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kreatív igazgatója – szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző, Hacsi Boglárka nyerte el egy évre a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje a nemzetközi döntőben.

Sarka Kata, a Magyarország Szépe versenyigazgatója, licensztulajdonos, a zsűri tagja (középen) és Jákob Zoltán, a Crystal Nails tulajdonosa, zsűrielnök (balra) a Magyarország Szépe Miss World Hungary verseny döntőjén (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A legismertebb és legrégebbi szépségversenyt, a Miss Worldöt először 1951-ben rendezték meg, az elmúlt 72 évben változatlan céllal, hogy a szépséget a jótékonyság szolgálatába állítsák. A mindenkori világszépe nemzetközi karitatív feladatokat lát el, az általa felkarolt ügyek pedig kiemelt figyelmet kapnak.

A június 11-i élő televíziós döntőbe 16 lány jutott tovább, Albutiu Réka, Csasztvan Lilla, Gilicze Éva, Hacsi Boglárka, Hatos Kitti, Hegyi Zsanett, Jagasics Maja Hedvig, Koncz Patrícia, Kovács Evelin, Mészáros Alina, Nagy Annamária, Nagy Henrietta, Nehéz Nóra, Novák Zafír Bella, Snóbel Sára és Szabó Orsolya (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A világverseny szlogenje „Beauty with purpose” – azaz a szépség, céllal, ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A leendő nyertesnek fel kell karolnia egy jótékony ügyet, amelyet itthon és a világversenyen egyaránt képvisel.

Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kreatív igazgatója (balra) és Slamovits-Horváth Beáta, az Everderm tulajdonosa (középen) a Magyarország Szépe Miss World Hungary verseny döntőjén  (Fotó: MTI/Vasvári Tamás).

A Magyarország Szépe 2023 zsűritagja, Borzi Vivien fotográfus a közmédia Család-barát műsorának vendégeként korábban elmondta, a szervezők idén is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a királynőjelölteket minél több oldalról megismerhesse a közönség. Azt mondta, „a Miss World magyar fordulójának válogatóin a szépség mellett az önazonosságot, és a példaértékű személyiséget keressük. Fontosnak tartjuk, hogy a versenyzőnek legyen saját jótékonysági ügye, szerepvállalása is.”

A teljes adás visszanézhető a Médiaklikk Magyarország Szépe aloldalán.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="9455281" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Négy év után újra megválasztotta a szakmai zsűri Magyarország Szépét, valamint két udvarhölgyét a Duna televízió vasárnapi gálaműsorában; Magyarország Szépe Hacsi Boglárka lett, az első udvarhölgy címet Szabó Orsolya, a második udvarhölgyét Novák Zafír Bella kapta.
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/06/DVAST20230611039-scaled-e1686564774875-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még