Rendkívüli

Kigyulladt egy hajó a nyílt tengeren, három turista eltűnt

Nagy esők jönnek a hétvégén! Záporok, zivatarok, felhőszakadás

A Kárpát-medence időjárása továbbra is záporokkal, felhőszakadással kísért zivatarokkal tarkított.

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett szombaton és vasárnap is többórás napsütés várható, több helyen lehetnek záporok, illetve zivatarok, amelyet szombaton akár felhőszakadás is kísérhet. Éjszaka csökken a záporos, zivataros gócok számossága és általában a felhőzet is, de főként a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak, itt további záporok, zivatarok előfordulhatnak.

Kapcsolódó tartalom

Szombaton többnyire mérsékelt, vasárnap már élénk, olykor erős lökések is lehetnek az északkeleti, északi szélből. Zivatarok környezetében szombaton erős, vasárnap már viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 28 fok között alakul.

Kapcsolódó tartalom

Időjárási helyzet Európában

A kontinens döntő részének időjárása az elmúlt 24 órában jelentősen nem változott. Az északabbra fekvő anticiklon a skandináv területek fölé, nyugatabbra helyeződött, így továbbra is anticiklonális hatások alakítják a kontinens legnagyobb részének időjárását. A maximum hőmérsékleti értékek a kontinens nyugati részén az átlagostól néhány fokkal magasabban, míg közép és keleti területein több fokkal alatta alakulnak.

A kiemelt kép forrása: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánljuk még