Baleset

Nyolc autó ütközött az autópályán, több mentőhelikoptert is riasztottak

Miközben Franciaországban gyerekre támadt késsel egy szír migráns, Brüsszelben megszavazták a kötelező migránskvótát

| Szerző: hirado.hu
Megszavazták a kötelező migránskvótát Brüsszelben. A döntés szerint Nyugat-Európából minden országba, így Magyarországra is migránsokat telepíthetnek át. Magyarország és Lengyelország nemmel voksolt, Szlovákia, Litvánia és Málta tartózkodott, de ez az öt voks sem akadályozhatta meg, hogy elfogadják a döntést. Orbán Viktor közösségi oldalán azt írta: „Brüsszel visszaél a hatalmával”. A kormányfő úgy fogalmazott: „erőszakkal akarnak bevándorló-országot csinálni Magyarországból”.

Hangosan és kétségbeesetten kiabált segítségért egy asszony, miközben egy késes férfi többször az általa tolt babakocsi felé szúrt. Az M1 Híradóban bemutatott felvétel csütörtökön készült a franciaországi Annecy városában.

Kapcsolódó tartalom

A szemtanúk beszámolói szerint a férfi először egy csapat kisgyerekre támadt, miközben összefüggéstelenül kiabált. Eddig hat sérültről tudni: négy kisgyermekről és két felnőttről, a legfiatalabb sérült még nincs két éves, de a többi gyerek is három év alatti.

Két gyerek és egy felnőtt állapota továbbra is kritikus.

Az ámokfutóról eddig annyit lehet tudni, hogy egy 31 éves szír férfi, aki 10 évvel ezelőtt érkezett Svédországba. A skandináv államban idén áprilisban hagyták jóvá a menedékkérelmét, de egy ismerőse szerint már több mint fél éve Franciaországban él. Mivel érvényes papírokkal rendelkezett lényegében egész Európában kedve szerint szabadon mozoghatott.

Kapcsolódó tartalom

A sors különös fintora, hogy a támadás napján, szintén csütörtökön fogadták el az Európai Unió új migrációs és menekültügyi csomagját Brüsszelben.

Maria Malmer Stenergard az uniós soros elnökségét adó Svédország migrációs ügyekért felelős minisztere bejelentette: az elfogadott rendelet a migráció frontországainak megsegítésére kötelező szolidaritási mechanizmust fektet le.

Kötelező migránskvóta lesz – ezt írta origó. A portál felhívta a figyelmet arra, hogy idén kevesebb, mint fél év alatt csak Olaszországban 50 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unióba. Jól látható tehát, hogy ez nagyon súlyos fenyegetés minden országra.

Magyarország ezért a tervet – Lengyelországgal együtt – ellenezte és ellene is szavazott. Ennél a szavazásnál azonban nem kellett egyhangú döntés, vagyis a nagy uniós országok keresztülvitték az akaratukat.

Kapcsolódó tartalom

Brüsszel veszélyezteti a magyar emberek biztonságát

A magyarok többször is elutasították már Brüsszel tervét a kötelező betelepítésről

– erről a Századvég tanácsadója beszélt az M1-en. Ifj. Lomnici Zoltán szerint azzal, hogy Brüsszel migránsokat telepítene Magyarországra, veszélyezteti a magyar emberek biztonságát.

Népszavazáson, nemzeti konzultáción is elutasították a magyarok azt a fajta brüsszeli önkényt, amely akár harmadik országbeli személyeket úgy erőltet az országra, hogy ez a lakosság összetételét befolyásolja, ezáltal bevándorló országgá téve Magyarországot és ezzel párhuzamosan meghonosítja azt a gyakorlatot, amely a hétköznapok része az Európai Unió nyugati részén, és amely olyan támadásokban csúcsosodik ki, mint a legutóbbi francia késes támadás” – fogalmazott a Századvég tanácsadója.

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán adott hangot felháborodásának

Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat” – írta közösségi oldalán a kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta: „Ez elfogadhatatlan! Erősszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból”.

A kiemelt kép illusztráció (MTI Fotó: Sóki Tamás).

Ajánljuk még