Baleset

Hármas karambol miatt teljes útlezárás van az autópályán

Erre figyeljen, ha a hétvégén BKV-val, vagy HÉV-el utazna

A H5-ös HÉV ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap karbantartás miatt csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár, Békásmegyer és Szentendre között pótlóbuszokkal lehet utazni. De pályakarbantartás miatt a 4-es, a 6-os és 17-es villamosok is rövidített útvonalon közlekednek szombaton és vasárnap – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közleményük szerint a pótlóbuszok három különböző útvonalon közlekednek majd: a H5-ös pótlóbusz Békásmegyer és Szentendre között jár és minden HÉV-megállóhely közelében megáll; a H5E jelzésű szintén Békásmegyer és Szentendre között közlekedik, de nem érinti Pomáz és Szentistvántelep megállókat, a H5A pótlóbusz pedig Békásmegyer és Pomáz között jár.

A 160-as autóbuszok Békásmegyeren szombaton és vasárnap a leszállóhelyükről indulnak – írták. További részletek MÁV-HÉV honlapján olvashatók.

Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos

A nagykörúti villamosok csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér, a 17-es villamosok a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között járnak majd.

A Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között a 4-6-os villamospótló autóbusszal lehet majd utazni – írták. A kommüniké szerint a hétvégén a Széll Kálmán téren és a Margit hídon is dolgoznak a villamosvágányokon.

Szombat reggel 6 órától vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok csak Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér és a Jászai Mari tér között közlekednek.

Ezen időben a 4-6-os villamospótló busz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között. A buszokra a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- és leszállni. A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél – írta a BKK.

Szombaton és vasárnap a 91-es, a 191-es, a 291-es és 931-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd budai hídfőjénél a közúton, a villamospótló autóbuszok megállóját használják.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 0 és 4 óra között a 6-os villamos helyett villamospótló buszokkal lehet majd utazni, valamint a Pest felé közlekedő éjszakai járatok a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak majd meg.

A BKK felhívta a figyelmet: a Széll Kálmán tér környékéről indulók és a H5-ös HÉV-en utazók a belvárost a 2-es metróval érhetik el, Óbuda irányából pedig alternatív eljutási lehetőséget biztosít a 19-es és 41-es villamos a 2-es metróra átszállással.

Az utazások megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást használatát javasolja a társaság.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még