Baleset

Összeütközött két utasszállító repülőgép

Marad a zivatarokkal tűzdelt időjárás, de hétvégén néhány órára a nap is kisüthet

Szombaton már néhány órás napsütés is lehet.

A Kárpát-medencét továbbra is nedves, labilis légtömeg tölti ki, emiatt marad a záporokkal, zivatarokkal tűzdelt időjárás.

Várható időjárás szombat éjfélig:

Párás lesz a levegő, helyenként köd is kialakulhat

A péntek esti, késő esti óráktól átmenetileg jobban szakadozhat a felhőzet, majd az éjszaka második felében sokfelé alacsonyszintű réteges felhőzet képződik, párás lesz a levegő, helyenként köd is kialakulhat. A záporok, zivatarok számossága fokozatosan csökken, de helyenként még hajnalban is lehet csapadék.

Szombaton a felhőzet gomolyosodik, továbbra is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, mely mellett legalább néhány órás napsütés is lehet. Több helyen lehet zápor, főként felhőszakadással kísért zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet.

Kapcsolódó tartalom

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 28 fok között alakul.

Kapcsolódó tartalom

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens döntő részének időjárását anticiklonális hatások alakítják, emiatt többnyire napos, száraz az idő. Közép-Európában egy magassági légörvény található, melynek hatására sok helyen alakulnak ki záporok, főként felhőszakadással kísért zivatarok, melyek villámárvizeket okoznak. Néhol rövid idő alatt 50-60 mm csapadék is lezúdul.

Kapcsolódó tartalom

Szintén nedvesebb léghullámok alakítják Franciaország nyugati, délnyugati tájainak, valamint az Ibériai-félsziget nagyobb részének időjárását, emiatt arra is többfelé fordul elő csapadék. Európa-szerte általában 24 és 29 fok között alakul a csúcshőmérséklet, csak kevés helyen éri el a 30 fokot.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Mohai Balázs)

Ajánljuk még