Aktuális

Lezuhant egy katonai helikopter, több magas rangú tiszt meghalt

Letartóztatták a miskolci vascsöves támadót

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki május 30-án a borsodi vármegyeszékhely Bodótető városrészén egy vasrúddal bántalmazott két embert, egyiküknek életveszélyes sérüléseket okozva – tudatta a Miskolci Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézték: a férfi május 30-án 18 óra körül bement a Bodótetőn lévő egyik ingatlan területére, ahol egy vasrúddal bántalmazta az ott lakó két sértettet, egy férfit és egy nőt; előbbi életveszélyes, a nő súlyos sérüléseket szenvedett. A támadó elvitte az egyik sértett mobiltelefonját, valamint egy ott tárolt kerékpárt.

„A gyanúsított cselekményei bizonyítottság esetén alkalmasak életveszélyt okozó testi sértés bűntettének és más bűncselekményeknek a megállapítására” – írta Tőzsér Ildikó, a törvényszék sajtószóvivője.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne vagy veszélyeztetné a nyomozást a sértett, illetve a büntetőeljárásban részt vevő más személy megfélemlítésével, esetleg bizonyítékok megsemmisítésével, elrejtésével. Életmódjára és előéletére figyelemmel fennáll továbbá a bűnismétlés veszélye is.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még