Aktuális

Halálos áldozatok, brutális felvételek: pusztított a villámárvíz az országban

Halálos áldozatok, brutális felvételek: pusztított a villámárvíz az országban

Halálos áldozatai is vannak a rendkívül sok csapadék miatt kialakult villámárvizeknek. Gyöngyöstarjánban ketten meghaltak, amikor elérte a települést az ár. Közben több vasútvonalon is le kellett állítani a közlekedést. Budapest több kerületében pincéket és garázsokat öntött el a víz.

Csütörtök délután rögzítették az M1-en bemutatott felvételeket Gyöngyöstarjánban Heves vármegyében. A hirtelen lezúdult csapadék szinte teljesen elmosta a települést.

A heves esőzések miatt kialakult villámárvizek hatalmas pusztítást okoztak: amit csak tudott, magával vitt a víz.

Péntek reggelre már jól látszódtak a pusztítás nyomai. A villámárvizek autókat tettek tönkre, beszakították az utat, és kerítéseket döntöttek ki.

Az anyagi kár jelentős, de eltörpül a valódi tragédia mellett: ketten meghaltak a gyöngyöstarjáni villámárvízben.

Az egyik áldozatot a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másikat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta a hirtelen lezúduló esővíz. Az eltűnt embereket a katasztrófavédelem és a rendőrség nagy erőkkel kereste. A pincében rekedt bajbajutottat a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának segítségével, a másik eltűntet a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni.

Kapcsolódó tartalom

A településen pénteken egész nap dolgoztak a károk felszámolásán, amely várhatóan még napokig tart majd.

Légi felvételek is készültek a Nógrád vármegyei Endrefalván. A hirtelen jött nagy mennyiségű eső teljesen elárasztotta a falut. Korábban a szomszéd település polgármestere figyelmeztette őket, hogy náluk már nagy a baj, és vigyázzanak. Dzsipekkel hordták a homokzsákokat, hogy megpróbálják menteni a még menthetőt.

A villámárvizek teljesen alámosták a síneket, a Mernye és Kaposvár közötti szakaszon pótlóbuszok közlekednek. Kaposváron tegnap szinte vízszintes irányban esett a jég és az eső az erős szélben.

Budapesten a reggeli és a délelőtti órákban okozott problémát a vihar. A X. kerületben egy útszakasz járhatatlanná vált, de voltak olyan városrészek,  ahol házakba is betört a víz, vagy éppen villám csapott a tetőbe.

A Maglódi úton egy férfi lába a villamossínek közé szorult.

Kapcsolódó tartalom

A csütörtöki, pénteki, valamint a még azt megelőző napok esőzései hatalmas pusztítást végeztek számtalan településen. Több vármegyében továbbra is útlezárások vannak érvényben. Az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy a következő napokban is hasonló esős időre kell számítani.

Ajánljuk még