Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Több mint 77 millió forint adományt gyűjtött rászoruló gyermekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet

Több mint 77 millió forint adományt gyűjtött össze rászoruló gyermekek támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet májusban a tizedik alkalommal hirdetett Kapaszkodó programja keretében – közölte a segélyszervezet szerdán az MTI-vel.

Azt írták, az egész hónapban tartó kampányban egymást követték a karitatív szervezet figyelemfelhívó eseményei. A kampány célja, hogy minél több gyermek kapjon esélyt a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok által.

Kapcsolódó tartalom

A kampány üzenete idén is sokakhoz elért, több mint 54 ezer hívás, illetve sms érkezett a 1353-as adományvonalra, ezzel 27 millió forint felajánlást sikerült összegyűjteni. Online, csekken, illetve átutalással több mint 11 millió forint pénzadomány érkezett a kampány ideje alatt – ismertette a segélyszervezet.

A kampányt áruházláncok és sportolók is segítették. A Tesco üzleteiben május 3. és május 31. között adománykuponok megvásárlásával csatlakozhattak az összefogáshoz a vásárlók. Az áruházak pénztárainál és önkiszolgáló kasszáinál 250 forintos, a Tesco weboldalán pedig 250, 500 és 1000 forintos kuponokat lehetett vásárolni, amelyek eladásából több mint 37,4 millió forint folyt be a program támogatására. Az összeget az áruházlánc 38 millió forintra egészítette ki.

A figyelemfelhívó rendezvényeken, illetve gyermekprogramokon részt vett, vagy a kampányba egyéb módon önkéntesként bekapcsolódott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, Wolf Kati énekes, Nagy Ervin színész, Mezei Léda és Som-Balogh Edina színésznő, valamint Iszak Eszter, Rátonyi Kriszta, Lékai-Kiss Ramóna, Vitányi Judit, Váczi Gergely és Marsi Anikó műsorvezető.

Médiapartnerként csatlakozott az adománygyűjtéshez a TV2 Csoport. A Tények hírműsor rendszeresen beszámolt a figyelemfelhívó akciókról, és a Tények Plusz május 18. és május 27. között riportokkal segítette a 1353-as adományvonalon meghirdetett gyűjtést.

Kapcsolódó tartalom

A közlemény szerint a Kapaszkodó program részeként júliustól számos nyári tábort szerveznek országszerte több helyszínen. A napközis és bentlakásos formában szervezett táborokban több száz nehéz sorsú gyermek vesz részt. A szervezet Somogy megyei Kastélyosdombón található Esélytáborában többek között sport, digitalizáció és fenntarthatóság tematikájú bentlakásos táborokat, több intézményében pedig napközis élmény és fejlesztő heteket szerveznek a munkatársak. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy esélyt adjon a rászoruló gyermekeknek hátrányainak ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására, hogy élményekkel feltöltődve és egyenlő esélyekkel kezdhessék az iskolát szeptemberben.

A Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja által év közben több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet – írták.

Ajánljuk még