Aktuális

Eltépett papírszalagként hullott alá az újra összeomló híd: videón ahogy pillanatok alatt semmivé lesz

Óbudára földet súroló tornádó csapott le, az egész országra figyelmeztetést adtak ki az időjárás miatt

Özönvíz öntött el több települést kedden. A heves esőzés miatt villámárvizek alakultak ki, amelyek pincéket és alagsori helyiségeket árasztottak el. A tűzoltókat legtöbbször a Dunántúlon riasztották. Megdőlt a napi csapadékrekord is tegnap: Kékestetőn 122 milliméter eső esett. Mára az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Az előrejelzés szerint a leghevesebb zivatarokra az Alföldön kell számítani.

Országszerte egymást követték tegnap a zivatarok és a villámárvizek. A tolnai Kétyet pillanatok alatt villámárvíz árasztotta el. A saras víz a településen több házat elöntött, autókat is elsodort. A mérések szerint fél óra alatt 40–45 milliméter eső hullott le a település nyugati felén.

Kapcsolódó tartalom

Néhány perc alatt hatalmas mennyiségű csapadék zúdult Pécsre is. A csatornák nem tudták elvezetni a vizet, amely a Mecsekoldalról ömlött le a városba. Volt, ahol a csatornafedeleket is felnyomta a víz.

A hirtelen leesett, nagy mennyiségű csapadék miatt villámárvíz alakult ki Rimóc-Sipeki-patakon, Nógrádsipeken. A lakóingatlanokat homokzsákokkal védték. A helyiek az önkéntes és a hivatásos tűzoltók segítségével összesen több mint ezer homokzsák felhasználásával vettek részt a munkában.

Folyóvá váltak az utcák

„Nálunk az árvíz nagy károkat okozott sajnos, ingóságok, ingatlanok, minden tönkrement” – nyilatkozta Doman Ferenc helyi lakos.

Kapcsolódó tartalom

Hasonló villámárvíz már egy hónappal ezelőtt is nagy károkat okozott a településen. A megáradt patak most 39 ingatlant és öt lakót veszélyeztetett.

„Lehet látni az utat, most csináltuk meg. Az útpadkát teljesen elvitte ennek, a mögöttem levő hídnak az egyik részét, az aszfaltot felszedve. Felbecsülhetetlenek lesznek lassan a károk Nógrádsipeken” – magyarázta Vízi Zoltán, a település polgármestere.

Kapcsolódó tartalom

A hatalmas eső utáni villámárvíz Pest vármegyében is jelentős károkat okozott. Üröm egyes részein szinte folyóvá váltak az utcák.

Tornádó csapott le Óbudára

Kedden este újabb zivatarhullám érte el a főváros térségét. Óbudára földet súroló tornádó csapott le. Ez az idei év második tornádója, ugyanis két héttel ezelőtt Kétegyháza közelében alakult ki felhőtölcsér.

Kapcsolódó tartalom

Az előrejelzések szerint ma is folytatódik a fülledt idő, és országszerte lehet számítani ismétlődő esőre, záporokra, zivatarokra. Ezeket pedig továbbra is felhőszakadás kísérheti majd.

Kiemelt kép forrása: M1

Ajánljuk még