Aktuális

Eltépett papírszalagként hullott alá az újra összeomló híd: videón ahogy pillanatok alatt semmivé lesz

Debreceni középiskolások kifestik a helyi hospice házat

A Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola tanulói kifestik a húszágyas helyi hospice házat – hangzott el a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

„Mindazzal, amit itt tesznek, próbálnak méltó környezetet adni a nehéz helyzetben lévőknek” – mondta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkára.

Páll Dénes, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnökhelyettese elismerően szólt a kezdeményezésről, dicsérve a diákok részvételét a végstádiumos betegek életminőségének javításában.

Porkoláb Gyöngyi, a Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke emlékeztetett: alapvető célkitűzésük, hogy méltó körülményt biztosítsanak a betegségük utolsó stádiumában lévőknek. Hozzátette, mottójuk is erre utal: Méltósággal, együtt!

Szilágyi Sándor, az iskola főigazgatója reményét fejezte ki, hogy a debreceni kezdeményezésnek lesznek követői az országban máshol is.

Kiemelt képünk: A Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola tanulói az egyik kórterem falát festik a Debreceni Hospice Ház Alapítvány épületében Debrecenben 2023. június 7-én. Az iskola tanulói kifestik a húszágyas helyi hospice házat. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ajánljuk még