Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Elfogásra is alkalmas, bikaerős túramotorokkal bővült a rendőrség flottája

| Szerző: hirado.hu
A budapesti Hősök terén vették át pénteken az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) munkatársai a Wallis Motor képviselőjétől azt az ötven új BMW 1250 RT motorkerékpárt, amelyek a fővárosban és a vármegyei rendőr-főkapitányságok illetékességi területén állnak szolgálatba.

Az új motorok érkezésével párhuzamosan hasonló számban kerülnek ki a rendszerből a legidősebb, legtöbbet szolgált kétkerekűek, amelyek üzembiztossága mára csökkent, szervizköltsége pedig jelentősen nőtt. Az új járművek jelentős mértékben javítják a szolgálatellátás feltételeit, és csökkentik a rendőrség kétkerekű járműparkjának átlagéletkorát – közölte honlapján a rendőrség.

(Forrás: Police.hu)

Az új, rendőri jelleggel ellátott BMW 1250 RT motorkerékpárok nagy teljesítményű, modern szolgálati járművek. A kiváló terhelhetőséget biztosító masszív felépítés, az erőteljes, 136 lóerő teljesítményű, 143 newtonméter nyomatékú négyütemű, kéthengeres boxermotor, és számos más tulajdonság különösen alkalmassá teszi a járművet arra az átlag feletti igénybevételre, amelyet a mindennapi rendőri szolgálat jelent.

(Forrás: Police.hu)

Az új motorok felszerelt állapotban, speciális rendőri kivitelben, megkülönböztető jelzésekkel és kommunikációs eszközökkel ellátva érkeztek meg a rendőrséghez.

A járművek elosztása a területi rendőri szervek között állomány- és feladatarányosan történt meg.

(Forrás: Police.hu)

Hazánkban a motoros rendőri szolgálat 97 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának.

A motoros rendőröket átlag feletti dinamizmus, és a helyszíneken történő gyors megjelenés lehetősége jellemzi, melyek a forgalomirányításnál, a helyszínek biztosításánál különös fontossággal bírnak.

Közismert, hogy a motoros rendőrök megjelenésének preventív hatása átlag feletti. Mint ahogy az is ismeretes, hogy a magyar rendőrmotorosok nemzetközi presztízse kimagasló, hiszen számos IPMC (International Motor Police Corporation) rendezvény, és más európai rendőri motorkerékpáros verseny trófeáját hozta már haza magyar versenyző.

Kiemelt képen: A magyar rendőrség motorkerékpár-állománya 50 darab BMW 1250 RT típusú, speciálisan felszerelt motorral bővült 2023. június 1-jével (forrás: Police.hu)

Ajánljuk még