Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Zivatarveszély – mutatjuk, hol szakíthatja meg nagy eső a napsütést

| Szerző: hirado.hu
Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, kipattanhatnak záporok, zivatarok. Zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. Este csökken a felhőzet.
(Forrás: OMSZ)

Kapcsolódó tartalom

Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan – kisebb számban északon – pattanhatnak ki záporok, zivatarok – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Nagy területen megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. A hőmérséklet délután 26 és 31, késő este 18, 24 fok között között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Este csökken a felhőzet, de délen, délnyugaton az éjszaka első felében még lehetnek felhősebb tájak, illetve északkeletre is sodródnak be felhők. Késő estig főként a déli tájakon, a Tiszántúlon és az Alpokalján előfordulhat zápor, zivatar.

(Forrás: OMSZ)

Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de északkeleten a szélvédett helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

A kiemelt kép illusztráció; a képen: Zivatarfelhő és villám az égen Nagykanizsa felett 2022. augusztus 27-én éjjel. (Fotó: MTI/Varga György)

Ajánljuk még