Időjárás

Többfelé fagyhat, csak később jön az enyhülés

Orbán Viktor: Közel az idő, amikor Európában igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak

Közel az idő, amikor az európai vezetők igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak – hangsúlyozta a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken Orbán Viktor miniszterelnök.

Kiemelte: nyugati vezetők olyan mértékig lovalták bele magukat abba, hogy az ukrajnai háborút meg lehet nyerni a jelenlegi módszerrel – „az ukránok harcolnak, a Nyugat meg adja nekik a pénzt meg a fegyvert” –, hogy „erről a háborús ösvényről lejönni nagyon nehéz lesz”.

„Ez nem a mi dolgunk. Szerintem mi az erkölcsileg és politikailag helyes ösvényen haladunk” – fogalmazott a miniszterelnök, annak a véleményének adva hangot, hogy számos nyugati államban „a választásokon az emberek előbb vagy utóbb kikényszerítik a békét” és leváltják a magukat háborúpárti kormányokat.

Kapcsolódó tartalom

Egész Európa, az emberek nagy többsége nem áll a háború pártján. Lehet, hogy erkölcsileg igazat ad Ukrajnának, jó okkal mondja azt, hogy Ukrajna a megtámadott fél, Oroszország pedig az agresszor, és igazságot szeretnénk.

A kormányfő szerint ebben az európai közvélemény egy hangon beszél és gondolkodik. De hogy mit kell tenni, mit kell vállalni és mit szabad vállalni, ebben megoszlik az európai közvélemény – fogalmazott Orbán Viktor.

Ajánljuk még