Aktuális

Zivatarveszély – mutatjuk, hol szakíthatja meg nagy eső a napsütést

Orbán Viktor: Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat, a nyugdíjasokat

Brüsszelből azt javasolják, hogy „lényegében tegyük tönkre” a magyar gazdaságot, az embereket, a családokat, a nyugdíjasokat. Amit kérnek, az megszorítás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

Hangsúlyozta: ha nem lenne háború, akkor a jövő évi egy sokkal boldogabb költségvetés lenne, „de így sem lehetünk vele elégedetlenek, mert mindent, ami fontos a számunkra, azt meg tudjuk védeni” 2024-ben, a háború ellenére is.

A kormányfő kifejtette: háborús idők vannak, védekezni kell, meg kell védeni a munkahelyeket és a nyugdíjak értékét, mert a nyugdíjasok nem tudnak pluszmunkával magukon segíteni. „Ezért fordultak szembe a nyugdíjasok az egész baloldallal és váltak tulajdonképpen a nemzeti tábor híveivé, és támogatják a nemzeti gazdaságpolitikát” – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom

Hangsúlyozta: meg kell védeni a családokat is, hiszen a gyerekek nevelése mindig komoly költség, és a családok megérdemlik, hogy a kormány megvédje őket. Tehát a 2024-es büdzsé egy védelmi költségvetés – jelentette ki Orbán Viktor.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még