Aktuális

Földrengés rázta meg Montenegrót

Lecsapott a vihar Budapesten, megbénította a közlekedést

A viharos időjárás, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső, jégeső miatt pótlóbusz járt Budapesten az 59-es villamos teljes vonalán, a 60-as villamos egy szakaszán, a 17-es és a 61-es villamos pedig módosított útvonalon közlekedett.

Egy hidegfront közeledik észak-északnyugat felől, előterében kedvezőek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Már a délelőtti órákban egyre többfelé magasra törő gomolyfelhők jelentek meg, elsőként Pécs, Várpalota és a főváros környékén szakadt le az ég, a zivatarokat több helyen jégeső is kísérte – ítja az idokep.hu.

A záporokat, zivatarokat egy észak-északnyugat felől közeledő hidegfrontnak köszönhetjük, melynek előterében labilisabb légtömeg található. A délutáni, esti órák folyamán így további záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk, holnapra viszont a front mögött szárazabb, jó pár fokkal hűvösebb levegő érkezik, így a záporok, zivatarok megszűnnek.

(Fotó: idokep.hu)

A vihar aztán megérkezett a fővárosba is, a MetFigyelő Facebook oldalán megosztottak egy felvételt a XII. kerületi jégesősről.

A Budapesti Közlekedési Központ pénteken a BKK Info Facebook-oldalon azt is közölte, a 17-es és a 61-es villamos a Krisztina körúton közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti megállókat. A kimaradó szakaszon a 17-es pótlóbusszal lehetett utazni.

A 60-as villamos a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között nem közlekedett, a kimaradó szakaszon szintén pótlóbusszal lehetett utazni.

Később a BKK Info azt közölte, hogy újra járnak a villamosok.

A kiemelt kép illusztráció, a képen: autók haladnak a felhőszakadás után összegyűlt vízben Budapesten (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még