Fontos

Emlékezés a magyar történelem egyik legtragikusabb napjára a közmédián

Kisfiúkat csalt lakására és kényszerített szexuális cselekményekre egy Pest vármegyei férfi

Gyermekotthonban nevelkedő fiúkat csalt lakásába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint egy 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök elfogtak.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a rendőrök egy fővárosi gyermekotthontól érkezett jelzés alapján kezdték el a felderítést, majd az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével csaptak le a férfira az otthonában.

A közlemény szerint a férfi csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni az ajtót, a kihallgatásán panaszt tett a gyanúsítás ellen, és tagadott.

A gyanú szerint a férfi olyan kisfiúkkal ismerkedett budapesti játszótereken, focipályákon, akiket könnyedén befolyásolhatott.

„Meglebegtette” előttük jómódú, tehetős életvitelét, kisebb-nagyobb ajándékokkal mélyítette ismeretségüket, majd szigetcsépi tartózkodási helyére invitálta őket.

Kapcsolódó tartalom

A 11-14 éves fiúknak tetszett az addig megszokott életvitelüktől, körülményeiktől jelentősen eltérő ellátás: dohányozhattak, pizzázhattak, igényes lakásban „ejtőzhettek”, filmezhettek, játszhattak, sőt, több ezer forintot is kaptak. Cserébe hagyniuk kellett, hogy a férfi megfürdesse, megmasszírozza őket, majd szexuálisan közeledjen feléjük.

Aki vonakodott, arra azzal gyakorolt nyomást, hogy rögvest véget vet a „bulinak”, és visszaviszi a gyermekotthonba

– írták. A rendőrök két 11, valamint egy 14 éves fiút azonosítottak a tettes visszajáró áldozataként.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a férfit és ellene két rendbeli szexuális erőszak, valamint egy rendbeli gyermekprostitúció kihasználása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A rendőrség kezdeményezte a férfi letartóztatását – áll a közleményben.

Ajánljuk még