Baleset

Lezuhant egy hídról az autóbusz, negyvenöten meghaltak

Zenei vásárt és családi napot tart szombaton a Budapesti Fesztiválzenekar

Zenei vásárt és családi napot tart a nyár első hétvégéjén a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ), hogy játékos formában a legkisebbekkel is megismertesse a zene semmihez sem fogható örömét: szombaton az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park minden szegletében a muzsikáé lesz a főszerep.

A zenekar hírlevele szerint az ingyenes programok 11 órakor kezdődnek az Aquincumi Múzeumban a Festőháznál, valamint a Múzeumépületnél. A más-más meséket feldolgozó Zenevár ezúttal Óz, a „csaló” varázsló történetén keresztül mutatja meg a zene kifejező erejét a legkisebbeknek.

A BFZ repertoárjában nagy hagyománya van a népzenének is, 12 órától a bonchidai és dunántúli dallamok adják a talpalávalót a Festőháznál. Ugyanitt délután 15 órától az interaktív Hangszerkóstolót tartanak, ahol a gyerekek kézbe vehetik az egyes hangszereket, hegedűt, fuvolát, hárfát és kürtöt, és, ha sikerül, meg is szólaltathatják azokat a BFZ zenészeinek segítségével.

A délután 16 órától kezdődő kamarakoncertek az idősebb korosztály számára nyújtanak igazi csemegét, felcsendül például Joseph Haydn G-dúr vonósnégyese, a darabot Iván Tímea és Molnár Noémi hegedűn, Juhász Barna brácsán, Szabó Péter csellón szólaltatja meg.

Mint kiemelik, a napot a zenei programok mellett kézműves foglalkozások, múzeumbemutató séta és rengeteg játék színesíti.

Az eseményt a Fővárosi Önkormányzat támogatja, a teljes program elérhető a bfz.hu oldalon.

Ajánljuk még