Fontos

Szijjártó: 25 milliárd forint értékű kínai beruházással 200 új munkahely jön létre Kaposváron

Több ezer műanyag kupakból rakták ki Petőfi portréját

Hihetetlen, mégis igaz! Több ezer, pontosan 2319 műanyag kupakból készítette el Árpád Mária mélykúti könyvtáros Petőfi portréját. Két hét alatt készült el az alkotás a kétszáz éve született költőről.

A majd két méter magas „kupaklegó” alkotóelemeit a település lakossága hordta össze a könyvtár felhívására. Volt feladata a mosógépnek, mire tisztára mosták a többzsáknyi kupakot. Az óriásportrét pedig gondos odafigyeléssel alkotta meg Árpád Mária, időnként még faragta is kupakokat, ahol erre szükség volt. A munkába bevonta Geleta Brigittát is, aki szintén könyvtáros a közel ötezer fős településen. S hogy kik álltak a hatalmas vállalás hátterében? A mélykúti gyerekek!

Az alkotást ugyanis árverezésre bocsátják abban a reményben, hogy az ötvenezer forintos kikiáltási áron felül talál gazdára a nem mindennapi mű. A bevételből a helyi gyerekek számára szeretnének új játszótéri elemeket vásárolni, és emlékezetessé, széppé tenni a nyári táborozás élményét.

Ha tehát jótékonykodni szeretne bárki is, itt a remek alkalom! Petőfi nevét viselő intézmények előnyben, hiszen nem csak remekül festene a közösségi térben a különleges Petőfi-portré, ami egyébként megszólalásig hasonlít a Bács-Kiskun vármegye által legódarabokból készített poétára, de nemes ügyet is szolgál vele az a mecénás, aki értékeli a lélekkel és szeretettel megtöltött alkotást.

(Fotó: Árpád Mária)

Kiemelt kép: Árpád Mária

Ajánljuk még