Időjárás

Mutatjuk, milyen idővel búcsúzik a tavasz

Mutatjuk, milyen idővel búcsúzik a tavasz

| Szerző: hirado.hu
Szerdán a felhősebb időt követően gomolyfelhős, napos időre kell készülni. Kis számban zápor, zivatar is kialakulhat. Több helyen kísérhetik élénk széllökések az északi, északkeleti szelet.
(Forrás: OMSZ)

Szerdán a délelőtti felhősebb időt követően a délutáni órákra az ország döntő részén gomolyfelhős, napos időre kell készülni. Délelőtt főként délnyugaton lehet záporeső, délután a gomolyok a déli, délkeleti tájakon magasabbra törhetnek, emiatt arrafelé kis számban zápor, zivatar is kialakulhat – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több helyen kísérhetik élénk széllökések az északi, északkeleti szelet, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is lehet. A csúcshőmérséklet döntően 26 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este a gomolyfelhők összeesnek, nagy területen kiderül az ég. A déli megyékben lecsengenek a csapadékgócok, este már érdemi csapadékra nem kell számítani.

(Forrás: OMSZ)

Az északaias szél az éjszaka első felében még néhány helyen megélénkül, majd többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny részeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ajánljuk még