Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Pölöskei Gáborné: A technikumi rendszer jól vizsgázott

A 2020-ban indult technikumi szakképzési rendszer jól vizsgázott – mondta Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára kedden az M1-en, hozzátéve, hogy a továbbtanuláshoz az ötéves technikumot most már többen választják, mint a gimnáziumot.

Megjegyezte, ez egyben jelentős kihívás, hiszen folyamatos megújulásról van szó, és megköszönte a tanárok helytállását. Az új típusú érettségizettek közül egyre többen kerülnek be a felsőoktatásba – tette hozzá.

Pölöskei Gáborné szólt arról, hogy a 3 éves szakképző iskolákban elektronikusan zajlanak az elméleti vizsgák. A legtöbben azokat a szakmákat – villanyszerelő, szakács, pénzügyi és számviteli ügyintéző, cukrász, hegesztő – választották, amelyekből jól meg lehet élni.

Kapcsolódó tartalom

A KIM helyettes államtitkára a szakképzési törvény legutóbbi módosítása kapcsán kifejtette, hogy az átalakított szakképzési rendszer működését folyamatosan figyelik, a különböző munkacsoportok visszajelzései alapján lehetett látni, hol kell még pontosabbá tenni a szabályozást.

Az teljesen egyértelmű, hogy az irányok jók, abban változtatni nem kell, a kisebb módosításokkal pedig még jobbá, pontosabbá teszik a működéshez szükséges szabályokat – mondta Pölöskei Gáborné.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még