Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre Lengyelországban egy amerikai drón

Egyéniségéhez méltón emlékeztek Suhajda Szilárdra – Galéria

| Szerző: hirado.hu
Csendes megemlékezést tartottak a Mount Everesten tragikus körülmények közt elhunyt Suhajda Szilárd tiszteletére a budapesti Szemlőhegyi-barlangnál kedd este. A család külön kérésére, a magyar sportember színes egyéniségével azonosulva, a résztvevők nem fekete ruhában érkeztek az eseményre.

Csendben, főhajtással, színes ruházatban emlékeztek meg az emberek Suhajda Szilárdról a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél. Ott és úgy, ahogy a család kérte.

Arra kérünk mindenkit, hogy ahogy Szilárd lénye is tükrözte az életszeretetet, mi is egyesüljünk az ő álmaival, színes egyéniségével. Ezért kérésünk, hogy ne fekete ruhát viseljetek magatokon

– írta Suhajda Szilárd családja a hegymászó közösségi oldalára feltöltött közleményében.

A galériát a képre kattintva tekintheti meg.

Az esemény 19 órától 22 óráig tartott, rengeteg volt a megemlékező, így sokan hosszú ideig álltak sorban, hogy leróhassák tiszteletüket.

Szintén több százan emlékeztek, gyújtottak gyertyát és mécseseket Suhajda Szilárd emlékére egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban vasárnap. A szervezők a hegymászó korábbi nyilatkozatával emlékeztek egykori diákjukra.

Kapcsolódó tartalom

A hegymászás számomra az önmegvalósítás csodálatos lehetősége.

Egy élhetetlen világba lépsz be, ahol éppúgy lelsz békére és mennyei szépségre, mint pokoli sötét erőkre és sziklakemény, fagytól zord, üres sötétségre. Egyszerre vesz körül a Minden és a Semmi.

A teljesség és az üresség. És mindazon csoda által, ami a szemed elé tárul, minden nehéz lélegzet, minden újabb lépés közelebb visz saját magad teljesebb megismeréséhez. Nemcsak az ismeretlen és a világ felfedezését jelenti odafent lenni: önmagad megismerését is. Az ember elveszik és magára talál: a test és lélek új állapotait ismered meg. Újjáértelmeződik múlt, jelen és jövő. Újjászületsz.”

Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában is megemlékeztek a hegymászóról 2023. május 28-án (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

A hegymászó szerdán tűnt el a Mount Everesten, a világ legjobb serpái keresték, emberfeletti munkával. Az egyik serpa nyilatkozott is a kutatást követően.

„Biztos, hogy Szilárd nem él, nagyon sajnálom” – mondta Mikel serpa. „Mindent megtettünk, minden tőlünk telhetőt, de nem találtuk meg a holttestét”– tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Rábukkantak Suhajda Szilárd sátrára a 4-es táborban, körülbelül 7950 méteren. A sátorban sisakokat, kesztyűt és gyógyszereket is találtak, azokat lehozták.

A magyar hegymászó 8795 méter magasra jutott a világ legmagasabb hegyén, oxigénpalack és serpák nélkül: magyar mászónak korábban ez még nem sikerült.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="9422404" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2023/05/Csendes-fohajtas-Suhajda-Szilard-tiszteletere-13-HPGy-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még