Aktuális

Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

Hosszú sorok, sajgó szívek: Így emlékeztek Suhajda Szilárdra

| Szerző: hirado.hu
Több százan emlékeztek és gyújtottak gyertyát és mécseseket Suhajda Szilárd emlékére egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban vasárnap.

A beol.hu azt írta, hogy a sor hosszú időn át a Belvárosi iskolától egészen a Lepény Pál utcáig tartott, és még este 9 óra után is sokan vártak arra, hogy meggyújtsák a megemlékezés gyertyáját az iskolában Szilárd fényképe és egykori osztályának érettségi tablója előtt.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy arról korábban írtunk, a szervezők a hegymászó korábbi nyilatkozatával emlékeztek egykori diákjukra.

„A hegymászás számomra az önmegvalósítás csodálatos lehetősége.

Egy élhetetlen világba lépsz be, ahol éppúgy lelsz békére és mennyei szépségre, mint pokoli sötét erőkre és sziklakemény, fagytól zord, üres sötétségre. Egyszerre vesz körül a Minden és a Semmi.

A teljesség és az üresség. És mindazon csoda által, ami a szemed elé tárul, minden nehéz lélegzet, minden újabb lépés közelebb visz saját magad teljesebb megismeréséhez. Nem csak az ismeretlen és a világ felfedezését jelenti odafent lenni: önmagad megismerését is. Az ember elveszik és magára talál: a test és lélek új állapotait ismered meg. Újjáértelmeződik múlt, jelen és jövő. Újjászületsz.”

Mécsest gyújt egy emlékező Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án. 
MTI/Lehoczky Péter
Emlékezők Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium előtt 2023. május 28-án. 
MTI/Lehoczky Péter

Mécsesek és virágok Suhajda Szilárd egykori iskolájában
Fotók: MTI/Lehoczky Péter

A magyar hegymászótól búcsúznak a közösségi oldalakon – Suhajda Szilárdra emlékezik az ország

Szívfacsaró sorokkal búcsúzott Suhajda Szilárdról az édesapja a közösségi oldalán.

Azt írta:

Sziszikém! Ha igaz is, ami lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz, idézve a képeslapod hátulján írt záró üzenetedet;
Apa! Vigyázz az egészségedre és tudd: nagyon szeretlek! Szilárd – köszönöm és ez cseng állandóan a fejemben…

Mint ismert, a hegymászó szerdán tűnt el a Mount Everesten. Később serpák indultak a segítségére, de nem találták meg, most pedig már nincs esély arra hogy életben legyen. A magyar hegymászó 8795 méter magasra jutott a világ legmagasabb hegyén, oxigénpalack és serpák nélkül: magyar mászónak korábban ez még nem sikerült.

Később megszólalt a Suhajda Szilárdért felküldött serpa is, azt mondta: „Mindent megtettünk, nagyon sajnálom”

Rábukkantak Suhajda Szilárd sátrára a 4-es táborban, körülbelül 7950 méteren. A sátorban sisakokat, kesztyűt és gyógyszereket is találtak, azokat lehozták.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még