Megrázó

Három serpa és egy helikopter indult Suhajda Szilárd keresésére

Zarándokvonat indult Csíksomlyóra Budapestről

Mintegy 400, a csíksomlyói búcsúba tartó zarándokot szállító vonatot búcsúztatott a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Keleti pályaudvaron.

A zarándoklat mindig összehozza és összetartja a közösséget. A külső szemlélő pedig azt láthatja, hogy a magyar közösség számára a keresztény kultúra és a hit olyan megőrizendő eszme, amelyet meg kell óvni a gyermekei számára. Ezt az üzenetet is viszi magával ez a vonat – mondta Fülöp Attila.

Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a szomszédunkban háború dúl. Miközben a háború pusztulást, a béke életet hoz. A zarándoklat pedig mindig az életről és a békéről szól. Ezért a vonat mutassa meg a békéhez vezető utat is! – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Böjte Csaba ferences szerzetes Isten áldását kérte a zarándoklat résztvevőire. Egész életünk zarándoklat a semmiből, azzal a céllal, hogy végül ott ülhessünk isten asztalánál – vélekedett.

Ezért minden zarándokot arra biztatott, fogalmazza meg célját, azt, hogy mit vár a zarándoklattól. Ebben segítenek a vonattal utazó papok, akik a szerelvényen kialakított gyóntatófülkében is várják a zarándokokat – mondta Böjte Csaba.

Ajánljuk még