Aktuális

Folyamatban van a Suhajda Szilárd mentésére szervezett akció

Szexuális zaklatással vádolja Márki-Zay harcostársát a hódmezővásárhelyi önkormányzat egyik dolgozója

| Szerző: hirado.hu
Kulcsra zárt ajtók mögött magához húzta, beletúrt a hajába és simogatta a hódmezővásárhelyi önkormányzat egyik nő alkalmazottját a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja. A hölgy szexuális zaklatást emleget, ám Márki-Zay Péter szerint az nem szexuális zaklatás, hogy politikai harcostársa „nem érzékeny helyen” megérintette a jogi osztály munkatársát.  

Egy kiszivárgott dokumentum szerint 2020. március 4-én, Hódmezővásárhelyen, egy városházi egyeztetésen egy munkatársa arról tájékoztatta Márki-Zay Péter polgármestert, hogy Fejes Péter önkormányzati képviselő, a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja és az Idősügyi Tanácsadó Testület elnöke olyan módon közeledett az önkormányzat egyik női dolgozójához, hogy azt ő szexuális zaklatásként élte meg – számolt be az esetről több hazai sajtóorgánum.

Kapcsolódó tartalom

Ölelgette és a hajába túrt

Az önkormányzat jogi irodáján dolgozó nő elmondása szerint Fejes egy beszélgetésük során

becsukta a szobaajtót, majd közel húzódott hozzá, ölelgette, és a hajába túrt.

A történtek miatt a hivatalban más vette át tőle az Idősügyi Tanácsadó Testülettel kapcsolatos feladatokat, a polgármester pedig ígéretet tett, hogy megbeszéli az ügyet Fejessel és megkéri, hogy ilyet többet ne tegyen.

Kapcsolódó tartalom

A dokumentumot a személyes adatok kitakarásával tették közzé, de a közösségi médiában Tatár Zoltán akkori aljegyző elismerte az irat valódiságát, és azt is, hogy ő készítette a feljegyzést. Az ügy a május 25-ei vásárhelyi közgyűlésen is felmerült, ahol Angyal Zsolt jegyző elmondta, a kiszivárgott jegyzőkönyvön valóban a polgármesteri hivatal pecsétje és aláírása szerepel, de nincs rajta iktatószám, ezért vizsgálatot indítottak, az iratot keresik.

„Kedveskedő atyai mozdulat”

Az ülésen az érintett képviselő, Fejes Péter is felszólalt, azt mondta, azért csukta be az irodaajtót, és húzódott közel a munkatársához, hogy ne legyen neki kínos, hogy ki kell javítani egy általa írt hivatalos levelet. Elismerte, hogy megérintette, megsimogatta, de szerinte ez inkább kedveskedő, atyai mozdulat volt.

Bevallotta, szereti megérinteni, akivel beszél. Felidézte, hogy az érintésére, simogatására a hölgy elhúzódott, és később is beszélt róla, hogy kellemetlenül érezte magát ebben a helyzetben, de Fejes azt állította, a nő soha nem mondta neki, hogy szexuális zaklatásként élte meg a történteket. Végül azt kérte, aki szerint szexuális zaklatás történt, tegyen feljelentést.

Kapcsolódó tartalom

A jegyző vizsgálatot ígért, Márki-Zay Péter pedig arról beszélt, ismeri az ügyet és a panaszost, de szerinte nem tekinthető szexuális zaklatásnak, ha beszélgetés közben valaki „nem érzékeny helyen” megérinti a másikat.

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

Ajánljuk még