Interjú

75 éves Reviczky Gábor, aki elárulta, mit kívánna, ha kifogná a csodatévő aranyhalat

NVI: Nyolc településen marad el az időközi választás törvénymódosítás miatt

Nyolc településen marad el a már kitűzött időközi választás a pénteken hatályba lépett törvény alapján – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a honlapján.

Azt írták: megjelent a Magyar Közlönyben a választási eljárási szabályoknak az elektronikus ügyintézéssel összefüggő módosításáról szóló törvény, amelynek pénteken hatályba lépett rendelkezései értelmében a következő általános önkormányzati választásokig nem tartható helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás.

Ennek megfelelően elmaradnak azok az időközi önkormányzati választások, amelyeknél a törvény hatálybalépését megelőzően a kampányidőszak még nem kezdődött el – tették hozzá.

Az NVI összesítése szerint a módosítás miatt elmarad az időközi választás a Baranya vármegyei Tarróson (itt egyéni listás képviselőt választottak volna), a főváros XII. kerületében (itt egyéni választókerületi képviselőt választottak volna), a Somogy vármegyei Somogysámson településen, ahol polgármestert választottak volna, a Heves vármegyei Mátraszentimrén, ahol polgármestert és egyéni listás képviselőket választottak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Füzérradványon is elmarad a választás, ahol polgármester- és egyéni listás képviselő-választást tartottak volna és a Tolna vármegyei Csikóstöttösön, ahol polgármestert választottak volna.

A törvénymódosítás miatt két településen – a Tolna vármegyei Dombóváron és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sárospatakon – a roma települési nemzetiségi képviselő választását nem tartják meg.

Ajánljuk még