Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben

A napokban újabb lámacsikó született a debreceni állatkertben: a kis kanca szépen erősödik és egyre aktívabb, noha a sok pihenés mellett még jó ideig igényli anyja gondoskodását – közölte az állatkert igazgatója csütörtökön.

Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a jövevény színezete az elmúlt években világra jött testvéreihez hasonlóan elöl fehér, hátul pedig sötétbarna, ami egészen azóta hagyománynak számít az intézményben, hogy fehér kancáihoz 2016-ban megérkezett Negro, a fekete csődör a Kassai Állatkertből.

A lámák kitűnően érzik magukat a Nagyerdő fái alatt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy évről évre utódokkal gyarapodik a csapatuk a gondozók és a látogatók nagy örömére – tette hozzá.

Mivel a lámák egy csődörből és annak kancáiból álló csapatokban élnek, ivarérését követően a most még pár napos lámabébi is el fog költözni, de a nyár folyamán még egészen biztosan találkozhatnak vele a látogatók a Dél-Amerika-kifutósoron – jelezte Nagy Gergely Sándor.

Kapcsolódó tartalom

A legnagyobb termetű újvilági teveféle, a vadon élő guanakóból háziasított láma immár világszerte népszerű haszonállat.

A megfelelő környezetben nevelkedett egyedek barátságosak és érdeklődőek, a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le – őket is főként dominanciaharcok során –, így a békés és évről évre utódokkal gyarapodó debreceni csapattól nincs miért tartaniuk a látogatóknak – magyarázta a szakember.

Ajánljuk még