Aktuális

Megpróbáltak a medve elől elmenekülni: tragédia lett a vége a túrának

48 perc: Karácsony kijelentéséhez hasonlók okozták a baloldal vesztét a legutóbbi választásokon

| Szerző: hirado.hu
Ezúttal is érdemes volt megnézni az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorát. A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás e heti adásában Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője, Nagy Attila Tibor politikai elemző és Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója tárgyalták meg a hét legfontosabb eseményeit Lánczi Tamás vendégeként.

Miért tartott közel 5 évig a 3-as metró felújítása és miért nem lett beszerelve a kocsikba a klíma, ahogy korábban ígérte? – ezt a kérdést szegezték Karácsony Gergelynek az ATV élő műsorában.

Kapcsolódó tartalom

A főpolgármester utóbbira azt a magyarázatot adta: mert az országgal, amely szállítaná a klímafelszereléseket, háborúban állunk.

A 48 perc e heti vendégei ezekkel a mondatokkal foglalkoztak a műsor elején.

Ez nemcsak szerencsétlen, hanem veszélyes kijelentés is volt Horváth József szerint.

A biztonságpolitikai szakértő egyértelművé tette, nagyon vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel, hiszen nem véletlen, hogy az Ukrajnának fegyvert szállító országok is nagyon kerülik azt, hogy kimondják, háborúban állnak Oroszországgal.

Horváth József úgy vélekedett, a sok tanácsadója közül valaki felvilágosíthatta volna Karácsony Gergelyt erről.

Hozzátette, ez a hozzáállás azonban általánosan jellemző a baloldalra, ahogy az a kampány alatt többször ki is derült.

Nagy Attila Tibor megjegyezte, a baloldal el is bukta a 2022-es országgyűlési választást. A politológus úgy fogalmazott, az ellenzék valóban ahhoz a nyugati véleményklímához tartozik, amely szerint Oroszországot meg kell állítani, akár Ukrajnának küldött fegyverekkel, és emiatt születhetett Karácsony Gergely kijelentése is.

Boros Bánk Levente felvetette:

az is lehet, hogy amit a főpolgármester mondott, csak egy elszólás volt, az ugyanis többször bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely élő szituációkban nem képes jól szerepelni.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még