Fontos

Szentkirályi Alexandra: Holnap 15 órától Kormányinfó

Fidesz: A pedagógus-béremelést akadályozó baloldal ma is csak balhézni ment, nem egyeztetni

A szerdai belügyminisztériumi találkozón ismét egyértelművé vált, hogy a baloldal valójában csak balhét akar és akadályozni akarja a pedagógusok béremelését – kommentálta a Fidesz a baloldali pártok sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: ma is csak balhézni jöttek, nem egyeztetni. A baloldal emberei az ülésen is bekiabálásokkal provokáltak, és már az elején kijelentették, hogy „nem egyeztetni jöttünk”.

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a baloldal brüsszeli politikusai havi 5-6 millióért azért dolgoznak, hogy a magyar pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot.

Kapcsolódó tartalom

A pedagógusok már rég megkaphatták volna a fizetésemelésüket, ha a baloldal nem áskálódna a saját hazája ellen, és Magyarország már hozzá juthatott volna a neki járó uniós forrásokhoz. A kormánypártok teljes mértékben egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét jelentősen emelni kell, az új pedagóguséletpálya-törvény tervezete éppen ezt alapozza meg – zárta állásfoglalását a kormánypárt.

Az ellenzéki pártok elfogadhatatlannak tartják és ezért elutasítják a kormánynak a pedagógus-státusztörvénnyel kapcsolatos javaslattervezetét.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még