Baleset

Lezuhant egy hídról az autóbusz, negyvenöten meghaltak

Ferenc pápa: Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között

Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között – írta Ferenc pápa levélében, amelyben megköszönte Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját.

A levélben, amelyet az MKPK sajtóosztálya juttatott el szerdán az MTI-hez, a katolikus egyházfő úgy fogalmaz: visszatérve apostoli utamról, köszönetet szeretnék mondani mindazért a nagy szeretetért, amellyel fogadtatok Magyarországon, valamint, hogy minden erőfeszítést megtettetek annak érdekében, hogy ez az utazás lehetővé váljon.

Kapcsolódó tartalom

Ferenc pápa reményét fejezte ki, hogy a fáradságos munka,kiegészülve a mindennapi lelkipásztori szolgálattal, bőséges gyümölcsöt fog hozni.

Az egyházfő köszönetet mondott a papoknak, a szerzeteseknek és a szerzetesnőknek, valamint a világiaknak, akik nagylelkűen és szorgalmasan felajánlották szolgálatukat és aktívan részt vettek az utazás előkészítésének fáradságos munkájában.

Hozzátette, reméli, hogy ez hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian növekedjenek a Jézus Krisztusba vetett hitben, az egyházhoz tartozásuk örömében és a missziós lelkületben.

Kapcsolódó tartalom

Ferenc pápa biztosította a magyar egyházat imáiról, és azt kérte, hogy ők is imádkozzanak érte.

Az Úr Jézus áldjon meg és a Szent Szűz, a Magyarok Nagyasszonya, oltalmazzon meg benneteket” – zárta sorait az egyházfő.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tett apostoli látogatást Magyarországon.

Ajánljuk még