Aktuális

Hatalmas robbanás rázta meg hajnalban Lágymányost, két lakás teljesen leégett, egy ember meghalt

Csaknem nyolcmillió forintnyi gyógyszeres ampullát foglalt le a NAV az M5-ösön

Csaknem nyolcmillió forint értékben gyógyszeres ampullákat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy német rendszámú teherautó ellenőrzésekor – közölte a vámhivatal szerdán a Facebook-oldalán.

Az ampullák izzadásgátló és ránctalanító hatású készítményt tartalmaztak, egy ételtároló dobozban voltak elrejtve.

A teherautó a fuvarokmánya szerint Törökországból szállított Németországba autóalkatrészeket. A pénzügyőrök átvizsgálták a kamion utasfülkéjét is, majd a sofőr fekhelyén egy nagyméretű textilzsákban, illetve egy takaróba bugyolálva több gyógyszer üres csomagolását és alkalmazási leírását találták meg.

A járműben lévő hűtőben, egy ételtároló dobozban száz gyógyszeres ampulla sorakozott, azokról a sofőr szállítási okmányt vagy egyéb dokumentumot nem tudott bemutatni. Úgy emlékezett, főnöke kérte arra, hogy eljuttassa a gyógyszereket Németországba – írta a NAV a közleményben.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértője szerint a készítmények Magyarországon vénykötelesek, azokat a járművezető indokolatlan mennyiségben tartotta magánál.

Kapcsolódó tartalom

A Magyarországon vényköteles gyógyszereket a NAV munkatársai lefoglalták, az ügyben gyógyszerrendészeti szabálysértés gyanúja miatt eljárást indítottak – olvasható a közleményben.

Ajánljuk még