Baleset

Hét kilométeres torlódás alakult ki baleset miatt Budapest felé

Százötvenmillió forintból létesült szálláshely zarándokoknak Márianosztrán

Százötvenmillió millió forintból létesült szálláshely zarándokoknak Márianosztrán.

Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért feleős helyettes államtitkára kedden az átadón elmondta: „egy zarándoklat mindig több egy hétköznapi kirándulásnál, hiszen összeköti a természetet a természetfelettivel, összeköti a teremtett világban járót a világ teremtőjével”.

„Egy szálláshely mindig a vendégvárásról is szól, és kifejezi, hogy érdemes ide ellátogatni, van miért és van kihez vendégként érkezni”

– fűzte hozzá.

Sölch Gellért azt mondta, hogy

Magyarországon a turizmus jelentősen visszaerősödött a koronavírus-járvány után. Hozzátette, most a háborús időkben azon dolgozik a kormány, hogy ezt a visszaerősödést megvédje a jövőben is.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára arról beszélt, kíváncsiságból utánanézett, lehet-e a környéken szállást foglalni a hétvégére, de nem lehetett. Hozzátette, fontos, hogy legyenek itt is szálláslehetőségek, mert csak akkor jönnek a turisták erre a gyönyörű vidékre.

Kiemelt képünk: A százötvenmillió forintból létesült márianosztrai zarándokszállás az átadás napján, 2023. május 23-án. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ajánljuk még