Időjárás

Az ország egyes részein 24–25 fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Késsel rontott rá munkatársára a felbőszült férfi

| Szerző: hirado.hu
Vádat emeltek egy negyvenéves férfival szemben, aki összeveszett a szomszédjával, és kést szúrt a bejárati ajtajába, néhány hónappal később pedig egy munkatársát támadta meg késsel egy vita után. A büntetett előéletű férfit emberölés bűntettének kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolják.

Kapcsolódó tartalom

A vádirat szerint a vádlott 2020 nyarán egy XXI. kerületi társasház lépcsőházában ittasan kiabált az élettársával. A hangoskodásra az egyik szomszéd is felfigyelt, aki kiment, és megkérte a vádlottat, hogy fejezze be. Az ittas férfi azonban belökte a lakásba a szomszédot. A két férfi a földre került, ahol tovább dulakodtak, és a szomszéd a földre szorította a vádlottat, amíg rendőrt nem hívott valaki.

A vádlott ezután kiment a lakásból, de kis idő múlva ismét visszatért, és

a szomszéd bejárati ajtaját egy székkel ütötte, majd késsel többször is beleszúrt az ajtóba, azt kiabálva, hogy megöli az ott lakókat.

Kapcsolódó tartalom

Néhány hónappal később, 2020 őszén a vádlott és élettársa a XXI. kerületi társasházból egy XIV. kerületi lakásba akart költözni, aminek a lebonyolításához a vádlott egy munkatársát – az ügy sértettje – kérte meg, mert tudta, hogy a férfi másodállásban egy költöztető cégnél dolgozik. A költözés napján a munkatárs és három kollégája a megbeszélthez képest órákkal később érkezett a vádlott lakásához, ahol megkezdték a berakodást. Az akkori járványhelyzet miatt azonban kijárási tilalom volt hatályban, és addig már nem végeztek volna a munkával. A csúszás miatt a vádlott összeveszett a kollégájával és a többi költöztetővel, akik úgy döntöttek, hogy inkább elmennek.

Másnap a sértett a munkahelyén jelezte a főnökségnek, hogy összevesztek a vádlottal, ezért a továbbiakban nem akar együtt dolgozni vele. A munkáltató ezután telefonon közölte a vádlottal, hogy addig nem mehet dolgozni, amíg ki nem békül a sértettel. A vádlott az eseten felháborodott, és ittasan, késsel felfegyverkezve elment a sértett lakásához, ahol rátámadt a férfira. A vádlott

a sértett nyaka felé szúrt, a férfi azonban időben el tudott hajolni, ezért a kés csak a nyakának a felszínét érte.

Kapcsolódó tartalom

A vádlott cselekménye alkalmas volt a sértett életének kioltására, annak elmaradása kizárólag a sértett lélekjelenlétének és gyors kitérésének volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű 40 éves férfit emberölés bűntettének kísérletével, emellett a korábbi eset miatt felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével is vádolja. A vádiratban a jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztést töltő vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: Fővárosi Főügyészség

Ajánljuk még