Aktuális

Vasárnap hajnalban óraátállítás! Így módosul egyes vonatok és buszok menetrendje

Daniel Freund beismerte: Amennyiben hazánk nem fogad be migránsokat, nem kap EU-s pénzt

| Szerző: hirado.hu
A hazánkat folyamatosan kritizáló Daniel Freund elismerte, hogy Magyarország valójában azért nem kap az Európai Uniótól (EU) pénzeket, mert nem engedi be a migránsokat.

Daniel Freund európai parlamenti képviselő tagja annak, a hazánkba látogatott uniós képviselői csoportnak, amely Budapesten a Magyarországnak jogosan járó EU-s pénzekről vizsgálódott három napon keresztül. A Magyarországot folyamatosan kritizáló német politikus nemrég a Twitteren a „No money”, vagyis nincs pénz kijelentéssel kommentálta a magyar kormány három részből álló jelmondatát: „No migration! No gender! No War” (Nem a migrációra! Nem a genderre! Nem a háborúra!)

Bohár Dániel megkérdezte tőle, hogy szerinte valóban nem jár-e semmilyen EU-s támogatás Magyarországnak akkor, ha nem enged be migránsokat. Freund azt válaszolta: „az a hozzáállás, hogy ha nincs migráció, senki sem jöhet be az országba, elég egyértelműen az EU-s források megvonásához vezet”.

Kiemelt kép: Daniel Freund, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága delegációjának tagja a bizottság Budapesten tett látogatása zárásaként tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájában 2023. május 17-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ajánljuk még