Aktuális

„Járókerettel közlekedik, de kés volt nála” - Sokkolópisztollyal lőtték a 95 éves asszonyt

48 perc: Most koreografálják meg az amerikaiak a háború lezárását?

| Szerző: hirado.hu
A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor vendégei, Schiffer András ügyvéd és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet elemzője ezúttal többek között arra a kérdésre keresték a választ, mit üzen a The Washington Post szivárogtatása Zelenszkijről.

Egyértelművé vált, hogy az Egyesült Államok Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is lehallgatja

– kommentálta Mráz Ágoston Sámuel, hogy nemrég a The Washington Post amerikai napilap nemrég arról írt, hogy Zelenszkij egy beszélgetés közben felvetette, hogy fel kellene robbantani a Barátság kőolajvezetéket Magyarország térdre kényszerítése érdekében.

Kapcsolódó tartalom

A Nézőpont Intézet vezetője szerint erre az lehet a magyarázat, hogy vannak olyan körök, amelyek Magyarországot és Ukrajnát egymásnak akarják ugrasztani. Hozzátette: pedig jelenleg van egy kényes modus vivendi a két kormány között, miszerint Magyarország minden humanitárius segítséget megad és kiáll Ukrajna szuverenitásának sérthetetlensége mellett, de a mielőbbi békekötést támogatja. Ez bizonyos köröknek lehet, hogy nem tetszik – vélekedett Mráz.

Schiffer András megjegyezte: célszerű mértéktartással kezelni egy háborús helyzetben, ha valahol ilyen mondatok hangzanak el. Az LMP volt politikusa úgy érvelt, hogy a The Washington Post szivárogtatásának két oka is lehet.

Schiffer szerint komoly erők mozogtak már a putyini agressziót megelőzően is annak érdekében, hogy az ukrán többségi nemzet és a kárpátaljai magyarok közötti feszültséget szítsák.

Kapcsolódó tartalom

Ám megjegyezte, hogy az amerikai lap cikkének más üzenete is lehet, amihez a kárpátaljai magyaroknak nem sok közük van. Mégpedig az, hogy most már erőteljes érdekkörök szeretnék lezárni a háborút, és ha ezt meg akarják koreografálni, akkor az elnökről egy ilyen szivárogtatás nem jön rosszul.

Mráz szerint az utóbbi tézist alátámasztja, hogy a cikk éppen akkor jelent meg, amikor Zelenszkij európai körútra indult, hogy támogatókat szerezzen.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még