Időjárás

Zivatarok áztatják ma az országot, több vármegyére riasztást adtak ki

Két embert gyanúsítanak a balatonfüredi építkezésen lezuhant munkás ügyében

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt hallgatták ki az építési vállalkozót és az építésvezetőt a balatonfüredi építkezésen megsérült munkás ügyében – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A közleményben emlékeztettek: szombat délelőtt érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy balatonfüredi építkezésen egy ember leesett az állványról munkavégzés közben.

Mint kiderült,

az alkalmazott – létra hiányában – az állványzaton mászott fel, ahonnan leesett, miközben egy szerkezeti tartóelem is eltörött.

A férfi súlyos sérülést szenvedett – tették hozzá.

Kapcsolódó tartalom

A nyomozás során beszerezett szakértői vélemény szerint az ügyben több ember mulasztása is megállapítható volt. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 20 éves építési egyéni vállalkozót és a 45 éves építésvezetőt.

A vállalkozó nem ellenőrizte a munkaállvány biztonságos kialakítását és nem biztosított a munkavállalóinak biztonságos feljutást, az építésvezető pedig nem ellenőrizte a munkaterületen a biztonságos munkavégzést és a munkavédelmi felszerelések használatát, a munkavédelmi előírások betartását

– áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még