Legfrissebb

Elfogták a fegyveres túszejtőt, aki meglépett a rendőrök elől, hármas gyilkossággal gyanúsítják

Ha van Szép-kártyája, ezt olvassa el

| Szerző: hirado.hu
Már csak két és fél hétig lehet teljes összegben felhasználni a Szép-kártyákra tavaly október 15-ig feltöltött juttatásokat. Május 31-e után ugyanis egy egyszeri, 15 százalékos díj terheli a bennragadt összegeket. Április elején még több mint 20 milliárd forintnyi ilyen, korábban feltöltött pénz volt a számlákon.

A göcseji Palatinus panzió és étterem évek óta elfogadja a Szép-kártyát, jelentős pluszbevételük is származik ebből. „Akár családi rendezvényeknél, születésnap, névnapoknál is igénybe tudják venni és természetesen ez nekünk is jó, és a kedves vendégeknek is” – mondta el Pálfi László, a vendéglátóhely ügyvezető igazgatója.

A nyíregyházi Sóstó-gyógyfürdőben minden szolgáltatásért lehet Szép-kártyával fizetni. A vendégek havonta több millió forintot hagynak itt béren kívüli juttatás formájában. A fürdő vezérigazgatója szerint ez nekik is egy biztos bevétel. „A tavalyi évben a forgalmunk 7 százalékát fizették a vendégeink Szép-kártyával, ezzel egy 140 millió forint fölötti összeget jelent a tavalyi évre vetítve” – fogalmazott Podlovics Lajos.

A korábbi három zsebből egy lett, ami azt jelenti, hogy egy nagy számlán adódtak össze a feltöltött összegek

– erről Fata László juttatási szakértő beszélt az M1 Híradónak.

Kapcsolódó tartalom

Azokat az összegeket, amelyeket tavaly október 15-e előtt töltöttek fel a munkáltatók a kártyákra, május végéig lehet elkölteni adómentesen.

Hozzátette: amennyiben valaki nem használja fel ezeket a régebbi összegeket, akkor május 31-e után ez 15 százalékkal csökkeni fog. „Ha valakinek 100 ezer forintja van, ilyen régebbi összeg, amit nem költött e, akkor az a dátum után, május 31-e után 85 ezer forint lesz, de továbbra is elérhető majd ez az összeg” – magyarázta a szakértő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki ellenőrizze, maradt-e régebbi fennmaradó összege a kártyáján. Ezt bárki megteheti a szolgáltatója weboldalán.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI)

Ajánljuk még