Aktuális

Még mindig rejtély, mi okozta a furcsa egészségügyi problémákat

Búcsút mondhatunk a napsütésnek, esőt hoznak a fagyosszentek

| Szerző: hirado.hu
Fagymentes időre számíthatunk fagyosszentek alatt, ugyanis sok lesz felettünk a felhőzet, így éjszakánként a fagyzugokban sem tud már 0 fok alá lehűlni a levegő. Emellett csapadék is több hullámban várható, egyes részeken jelentős mennyiség is hullhat.

Az összefüggő felhőzet nagyobb eséllyel a déli, délnyugati megyékben gomolyossá válik, a csapadékzóna gyengül, de mögötte több hullámban érkeznek, illetve alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Ismét sokfelé kísérik élénk, helyenként erős széllökések a keleti, délkeleti szelet.

(Fotó: met.hu)

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli, délnyugati tájakon ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Estére erősen felhős vagy borult égre, és elszórtan záporokra lehet számítani. A délkeleti szelet egyre kevesebb helyen kísérik élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még