Aktuális

Ritka leleteket rejtett a több száz éves sír

Mutatjuk a középszintű írásbeli angolérettségi feladatainak megoldását

| Szerző: hirado.hu
Középszinten az angolérettséginek 45 684-en, emelt szinten pedig 18 848-an vágtak neki. Középszinten három, emelt szinten négy óra állt a vizsgázók rendelkezésére. Mutatjuk a feladatok megoldását.

Az olvasott szövegértésre egy órájuk volt a diákoknak, míg a nyelvhelyességre harminc percük. Ezt követően kaptak 15 perc szünetet, majd harminc perc alatt kellett megoldaniuk a hallott szöveget, végül pedig egy órát kaptak az íráskészségük bizonyítására.

Az írásbelin összesen 117 pontot lehetett szerezni: az olvasott szöveg értésére maximum 33 pont, a nyelvhelyességre 18, a hallott szöveg értésére 33, az íráskészségre pedig szintén 33 pont jár.

Kapcsolódó tartalom

Kutyákról és stresszről, városi könyvtárról, internetelérésről egy hegyen, valamint szabadulószobákról kaptak feladatokat

az angolból középszinten érettségizők az olvasott szövegértési feladatsorban.

Három szöveget kaptak az angolból középszinten érettségizők az írásbeli vizsga nyelvhelyességi részében:

a légiutas-kísérőkről, Jane Goodall etológusról és egy anekdotát az Egyesült Államok egy korábbi elnökéről.

A hallás utáni szövegértési feladatrészben

Mary Poppinsról, a Simon and Garfunkel-duóról kaptak feladatokat az érettségizők, emellett egy archeológussal készült interjút is meghallgattak.

Az angolérettségi utolsó részében, az íráskészséget felmérő feladatsorban a diákoknak

egy cambridge-i programot kellett maguknak és egy barátjuknak összeállítaniuk, majd egy macskák miatt aggódó lánynak kellett válaszlevelet írniuk.

Kapcsolódó tartalom

A középszintű angolérettségi írásbeli feladatainak megoldása:

Ide kattintva olvashatja az Eduline által megkérdezett nyelvtanár által javasolt megoldását a szövegértési feladatnak.

Ide kattintva olvashatja az Eduline által megkérdezett nyelvtanár által javasolt megoldását nyelvhelyességet mérő feladatnak.

Ide kattintva olvashatja az Eduline által megkérdezett nyelvtanár által javasolt megoldását az íráskészséget felmérő feladatnak.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még